26 Ağustos 2015 10:42

Bakanlık teklif edilen HDP'lilerin isimleri belli oldu

Hükümeti kurmakla görevlendirilen Başbakan Ahmet Davutoğlu, 11 AKP'li, 5 CHP’li, 3 MHP’li ve 3 HDP’liye bugün mektupla bakan olma teklifini bildirdi.

Paylaş

Geçici hükümet kurma görevi verilen AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu'nun HDP'den bakanlık teklif ettiği isimler belli oldu. Davutoğlu'nun bugün Başbakan Müsteşarı başkanlığındaki bir heyet aracılığıyla HDP İstanbul Milletvekili Levent Tüzel, HDP İzmir Milletvekili Müslüm Doğan ve HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca'ya bakanlık teklif ettiği öğrenildi.

MÜSLÜM DOĞAN KİMDİR?
HDP İzmir 2. Bölge Milletveli Müslüm Doğan, Sivas Divriği doğumlu. Selçuk üniversitesi Mühendislik Fakültesinden mezun oldu. Gazi Üniversitesi Şehir Plancılığı Bölümünde yüksek lisans yaptı. Uzun yıllar SGK'de şube müdürlüğü ve daire başkan vekilliği yaptıktan sonra 2012 de emekli oldu. HDP'nin kuruluşunda yer aldı ve ilk dönem MYK üyesi olarak görev yaptı. Ayrıca TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası GYK üyeliği, Divriği Derneği Başkanlığı ve Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanlığı yaptı. Alevilik konusunda ve mesleki nitelikte çok sayıda yayınlanmış makaleleri bulunmaktadır.

LEVENT TÜZEL KİMDİR?
HDP İstanbul Milletvekili Abdullah Levent Tüzel, 1961 Ordu doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitiren Tüzel 1985'ten itibaren serbest avukatlık yaptı. İnsan Hakları Derneği İstanbul Şubesi'nde Yönetim kurulu üyeliği, Çağdaş Hukukçular Derneği İstanbul Şubesi Başkanlığı yaptı. 1996 yılında Emek Partisi (EMEP) kurucu genel başkanı olan Tüzel, 22 Temmuz 2007 seçimlerinde İzmir'den emek ve demokrasi güçlerinin ortak adayı olarak bağımsız milletvekili adayı olmuş, 36.167 oy (%3,4) almasına karşın seçilemedi. 12 Haziran 2011 seçimlerinde aday olduğu İstanbul 3. Bölge'den bağımsız milletvekili seçildi. 27 Ekim 2013'te toplanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kongresi'nde HDP'ye katıldı. Bu tarihten itibaren Meclisteki çalışmalarını HDP İstanbul Milletvekili olarak sürdürmektedir. 7 Haziran 2015 seçimlerinde İstanbul'dan ikinci kez milletvekili seçildi.

ALİ HAYDAR KONCA KİMDİR?
HDP Kocaeli Milletvekili Ali Haydar Konca, 1950 Muş Varto doğumlu. Yurtdışı oylarının eklenmesinin ardından HDP 25. dönem Kocaeli milletvekili olarak seçildi. 1971 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu, 1980 Askeri Darbesi’ne kadar birçok şehirde kaymakamlık yaptı, darbeden sonra göreve iade edildi, Hassa, Çüngüş ve Sürmene kaymakamlığı görevlerini yürüttükten sonra Kocaeli Valiliği Hukuk İşleri Müdürlüğü’ne tâyin edildi. Bu görevinden istifa ederek Kocaeli’de serbest avukat olarak hayâtına devam etti. 1989 Türkiye yerel seçimlerinde Sosyal Demokrat Halkçı Parti'den belediye meclis üyesi seçildi. Bir süre sonra partiden ve belediye meclis üyeliğinden istifa etti.

Öte yandan, CHP'den Deniz Baykal, Erdoğan Toprak, Gülsüm Bilgehan Toker, Tekin Bingöl ve İlhan Kesici ile MHP'den Kenan Tanrıkulu, Meral Akşener ve Tuğrul Türkeş'e bakanlık teklifi götürüldüğü öğrenildi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

CHP heyeti Van Büyükşehir Belediyesi'ni ziyaret etti

SONRAKİ HABER

YPG'den Yeni Şafak'a 'Kevin Joachim' yalanlaması

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...