19 Ağustos 2015 05:41

Varto’da köy bombalandı, HDP heyeti bölgeye gidiyor

Varto'da askeri helikopterler ormanlık alanı ve PKK'nin mezarlıklarını bombaladı, operasyonda bir köyün de tarandığı iddia edildi.

Paylaş

Muş’un Varto ilçesinde askeri helikopterler ormanlık alanı bombaladı, bir köyü de taradı. Kulan köyünde PKK'lilerin mezarlarının yer aldığı “Şehit İsmail ve Şehit Ronahi Şehitliği” Sabah saat 05.00 sularında kobra tipi 4 helikopter tarafından bombalandı, aynı anda köyün de tarandığı bildirildi.
Helikopterler Çorsan (Yeşildal) ve Kulan köyleri arasında bulunan Gıre Boğa mevkiine önce 10 bomba, ardından 4- 5 bomba daha atıldı. Bombardımandan sonra 15 dakika kadar helikopterlerden bölgeye yaylım ateşi yapıldı. Bombardımanın yapıldığı yerin 6 kilometre güneyinde kalan Çorsan ve Kulan köyleri arasında bir saat boyunca çatışma yaşandı. Ulaşımın zor olduğu alana vatandaşların gitmesini askerler engelledi. Çatışmanın ardından askeri zırhlı araçlar Varto ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Kulan köyünde bulunan bölgede çıkan orman yangını ise devam ediyor. Etrafta kuru otların bulunması yangını büyütürken, civardaki köylüler kendi imkanlarıyla yangına müdahale ediyor.

HDP KADIN HEYETİ VARTO’YA GİDİYOR
Diğer yandan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve Grup Başkan Vekili Pervin Buldan’ın da aralarında olduğu kadın heyetinin Varto'ya gideceği bildirildi. Heyetin saat 13.00’de Varto’da olması bekleniyor. (MuşEVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Esenler'de polis 16 yaşındaki Fırat Elma'yı öldürdü

SONRAKİ HABER

Antalya'da trafik kazası: Aynı aileden 5 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...