18 Ağustos 2015 09:47

HDP'den katliama karşı 'sesini yükselt' çağrısı

Silvan'da devletin katliam girişimini AKP'nin kaos planının bir parçası olarak değerlendiren HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, Türkiye halklarını AKP'nin savaş politikalarına karşı sesini yükseltmeye çağırdı.

Paylaş

Bölgede son günlerde artan çatışmalı ortam ve yaşanan gelişmelere ilişkin HDP MYK'si bugün olağanüstü toplandı. Şu saatlerde halen devam eden toplantıda başta Silvan ve Varto'da olmak üzere bölge kentlerinde devlet güçlerinin sivil halka yönelik katliam girişimleri de masaya yatırılıyor. Toplantıda yaşanan gelişmeler karşısında nelerin yapılabileceği de tartışılıyor.

Silvan'da devletin katliam girişimine ilişkin konuşan HDP Diyarbakır milletvekillerinden Nursel Aydoğan, ilçeyle tüm iletişim kanallarının kapalı olduğunu ve ilçeye geçen heyetle de temas kuramadıklarını söyledi.

Türkiye halklarına 'savaşın karşısında durun' çağrısı

Türkiye halklarına çağrıda bulunan Aydoğan, AKP'nin bu savaş konseptiyle gidilecek olan bir erken ya da tekrar seçimde HDP'yi çok planlı ve programlı bir şekilde Türkiye halklarının gözünde savaş ve ölüm yanlısı olarak göstermek hedefinde olduğuna dikkat çekti. Seçimlerde elde edilen başarının ve Türkiye halklarının HDP'ye olan ilgi düzeyinin AKP tarafından aşağı çekilmeye istendiğine işaret eden Aydoğan, "Bunlar hepsi AKP hükümetinin erken seçimlere hazırlığıdır. HDP'nin oy oranını düşürme çabasıdır. Asla AKP'nin bu saldırılarına itibar etmeyiniz. HDP, bu ülkede çözümün ve barışın gerçek savunucusudur. HDP bu ülkenin gerçek yurtsever partisidir. Onun için çözüm ve barış istiyoruz. Çözüm ve barışın gelmediği bir Türkiye'nin Ortadoğu'daki diğer ülkelere benzeşme ihtimali çok yüksek. Ülkesini seven herkes böyle düşünmelidir" diyerek, tüm Türkiye halklarını AKP'nin savaş politikaları karşısında durmaya davet etti.

Şemdinli'de 'Evlerinizi boşaltın. Aksi taktirde sorumlusu biz değiliz' anonsu yapılıyor

KCK'den demokrasi güçlerine çağrı: Kürt halkı yalnız bırakılmamalı

Silvan erişime kapatıldı: Bir kişi öldürüldü

Varto'da öldürülen 2 sivilin kimliği belli oldu

'ÖZ YÖNETİM İLANI BAHANE'
AKP hükümetinin seçim öncesinde bir kaos ve savaş ortamı yaratıp buradan erken seçime gitmek istediğine dikkat çeken Aydoğan, Türkiye'de yaşayan halklar tarafından bu savaşın AKP'nin seçimi kazanmaya dönük devreye koyduğu bir savaş olduğunun bilinmesi gerektiğini istedi. Bölgede halk meclislerinin "öz yönetim" ilanlarının AKP tarafından yaratılmak istenen kaos ortamı için bahane edildiğine işaret eden Aydoğan, "Burada suç unsuru herhangi bir şey yok. Buna dönük saldırılar, operasyonlar izah edilemez. Bu ilanlar bir demokrasi talebidir. Demokrasinin kendisi de budur. Yapılan ilan da budur. Halk 'biz kendi kendimizi yönetmek istiyoruz' diyor. Her gün kendilerine şiddet uygulayan merkezi ve tekçi yapıyı tanımıyor. Dolayısıyla da halk kendi kendini yönetme çabası içerisindedir. Yapılan bu ilanın 'Türkiye'de fiili olarak rejim değişmiştir' açıklamasından bir farkı yoktur" dedi.

Aydoğan, farkın her iki talebe karşı gösterilen tepkilerde olduğunu, halkın talebinin katliamlarla cevaplandırıldığını ancak Erdoğan'ın istemlerinin "meşru bir talepmiş" gibi tartışıldığını söyleyerek, "AKP öz yönetimi bahane ederek, kaos ortamını daha fazla yükseltmek, kendi deyimleriyle 'devletin gücü'nü göstermek istiyorlar. Şimdi bir kez daha denenmiş ve sonuç alınamayanı deniyorlar. Ancak bir kez daha sonuç alamayacaklardır" ifadelerini kullandı.

'SESİNİZİ YÜKSELTİN'
Yaşanılanlar karşısında sessizliğe bürünen ve 90'lı yıllarda olduğu gibi bu günlerde de savaş çığırtkanlığı yapmayı sürdüren basın için de değerlendirmelerde bulunan Aydoğan, "Türkiye'de basın, medya 90'lı yıllardaki gibi bölgede yaşanılanların önüne set çekiyor. Yaşanılanlar gerçek olarak Türkiye halklarına ulaştırılmıyor. Bu konuda medyaya büyük bir baskı olduğu gözlemlenebiliyor. Türkiye halkları da bu yaşanılanlar karşısında sesini yükseltilmelidir. Artık Kürt halkının üzerinden elini çekin demelidir" dedi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Şemdinli Belediyesi Eş Başkanı: Halk şu an katliam tehdidi altında

SONRAKİ HABER

Silvanlılar: Silvan'ın Kobanê'den farkı kalmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa