07 Ağustos 2015 07:40

CHP ve HDP'li vekillerden Barış Mitingi'ne katılım çağrısı

Paylaş

HDP ve CHP'li vekillerden, Barış Bloku'nun "AKP savaşına karşı barışı biz inşa edeceğiz" sloganıyla 9 Ağustos'ta İstanbul'da düzenleyeceği mitinge katılım çağrısı geldi. CHP Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, mitingin Türkiye'de barışın toplumsallaştırılması açısından önemli olduğunu kaydederken, HDP Milletvekili Erdal Ataç, "İstanbul mitinginde bütün kesimler bir araya gelerek ortak ses vermelidir" dedi. 

Barış Bloku'nun "AKP savaşına karşı barışı biz inşa edeceğiz" sloganıyla 9 Ağustos'ta Bakırköy Halk Pazarı'nda düzenleyeceği miting için CHP ve HDP vekillerinden katılım çağrısı geldi. CHP İstanbul Milletvekili Oğuz Kaan Salıcı, 7 Haziran seçimlerinde Türkiye halklarının koalisyondan yana iradesini ortaya koyduğunu söyleyerek, siyasi partiler ve siyasetçilere düşen birinci sorumluluğun bu iradeye saygı duymak olduğunu ifade etti. "Hiç kimsenin birbirine kem gözle bakmadığı bir Türkiye özlemi içindeyiz" diyen Salıcı, şöyle dedi: "Dolayısıyla son 10-15 gün içinde Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen çatışma, bombalama haberleri, şehit cenazeleri bunların hiçbiri bizim istediğimiz arzuladığımız şey değil. Bunun için Türkiye'nin biran önce barışa dönmesi gerekiyor. Barış Bloku'nun Bakırköy'de Pazar günü yapmayı planladığı miting Türkiye'de barışın toplumsallaştırılması açısından da gayet önemlidir. Bunu için de desteğimizi veriyoruz." 

BARIŞ MİTİNGİ'NE KATILIM ÇAĞRISI 

Mitinge katılım çağrısı yapan Salıcı, "Bu AKP'ye ne kazandırır, ne kaybettirir üzerinden değil de Türkiye'de her gün genç insanların cenazelerinin evlere geldiği, ateş düştüğü annelerin, babaların vicdanlı olan herkesin üzüldüğü, ağladığı ve tekrardan çatışmalı bir döneme girdiği bir Türkiye'de bunun kime siyaseten ne kazandıracağını bence vicdanı olmayan insanlar düşünürler ya da böyle bakarlar. Beni ilgilendiren şey, bu ülkenin gençleri ölüyor. Ve bu ülkenin gençlerinin ölmemesi için siyasetçiler de, vatandaşlar da hepimizin üzerine düşen görevler var. Hepimiz görevlerimizi yapmamız gerekir" diye konuştu.

'MİTİNGTE ORTAK SES VERİLMELİ'

HDP İstanbul Milletvekili Erdal Ataç, AKP'nin Kürt siyasal hareketine yönelik çatışmalı ortamın startının vermesinin üç asıl nedeninin olduğunu kaydederek, bu nedenleri "Rojava'da yükselen yeni sistem, Kürt Özgürlük Hareketi'nin HDP'nin güç kazanması ve Kürtler, sol, sosyalist, demokrat kesimlerin birlik olması" olarak sıraladı. Ataç, İstanbul'da Barış Bloku tarafından hafta sonu gerçekleştirilecek olan miting için şu çağrıyı yaptı: "Türkiye'deki sorunların demokratik çözümü projesine saldırı var. Bu saldırıya karşı halkların birleşmesi gerekiyor. Özellikle İstanbul Türkiye'nin bütün renklerini barındırıyor. Dolaysıyla bu projeyi sahiplenmeli ve haksız, adaletsiz, eşitsiz, hiçbir dayanağı olmayan bu saldırıları da geri püskürtülmelidir. Bunun için İstanbul'daki bütün halklar, fikirler, sosyalistler, demokratlar, ilericiler, yurtseverler, bütün kesimler bir araya gelerek ortak ses vermelidir." (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Gözaltı operasyonlarında 19 gözaltı, 8 tutuklama

SONRAKİ HABER

Fatsa direniş çadırında 280. buluşma: Siyanürlü altına karşı yürüyüş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...