06 Ağustos 2015 13:30

Pirsultan Abdal Derneği başkanına silahlı saldırı

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş, dün akşam saatlerinden Cemevi'nden evine gittiği sırada eli silahlı ve sopalı kimliği belirsiz kişi yada kişilerce takip edilerek silahlı saldırıya uğradı. Saldırıda herhangi bir can kaybı yada yaralanma olmazken, Odabaşı, barışı isteyen tüm kesimlerin hedefte olduğunu belirterek, 'Buradan şunu söylemek isterim ki eğer barıştan, kardeşlikten yana olmak bedel gerektiriyorsa her türlü bedele hazırız' dedi.

Paylaş

Sultangazi Pirsultan Abdal Kültür Derneği Cemevi Başkanı Zeynel Odabaş'ı dün akşam saatlerinde kimliği belirsiz kişi yada kişilerce silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre, dün akşam saat 20.30 sıralarında Cemevi'nden çıkıp evine gitmek üzere yola çıkan Odabaşı, 3 kişi tarafından takip edilmeye başlandı. Silahlı ve eli sopalı bir grup tarafından araçtan indirilmek istenilen Odabaş, bu kıskançtan kurtulmak amacıyla aracın güzergahını değiştirip ara sokaklardan E-5 karayoluna girdi. Bu esnada ailesi ve arkadaşları ile telefon görüşmesi yapan Odabaş, Sefaköy Beşyol mevkiinde ailesi ve arkadaşları ile buluşarak, araç değişikliği yaptı. Florya kavşağında Odabaş ve yanındakilere 5 el ateş edildi. Olayda şans eseri ölen yada yaralanan olmazken, trafik polisinin olaydan haberdar edilmesine rağmen hiçbir şey yapmadığı belirtildi. 

Alevi dernekleri, yaşananlara Sultangazi Pirsultan Abdal Cemevi önünde yaptığı basın açıklaması ile tepki gösterdi. Birçok kişinin katıldığı açıklamada konuşan Odabaş, son dönemde tüm kesimlere yönelik saldırı ve yönelimlerin gerçekleştirildiğini belirterek, barıştan yana olan tüm kesimlerin hedef alındığını vurguladı. Odabaşı, "Buradan şunu söylemek isterimki eğer barıştan, kardeşlikten yana olmak bedel gerektiriyorsa her türlü bedele hazırız" dedi. 

Alevi dernekleri adına açıklamayı yapan Alevi Kültür Dernekleri Genel Başkanı Doğan Demir, yaşananları şöyle aktardı: "Alevi Kültür Derneği Sultangazi Şubesi Pirsultan Abdal Cemevi Başkanımız Zeynel Odabaş'a dün akşam 20.30 sıralarından Cemevi'nden çıkıp evine gitmek üzere yola çıktığı sırada kimliği belirsiz kişiler tarafından silahlı saldırıya uğramıştır. 3 araç tarafından takip edilerek kurşun yağmuruna tutulan Odabaş, silahlı ve eli sopalı bir grup tarafından araçtan indirilmek istenmiştir. Odabaş bu kıskaçtan kurtulmak amacıyla aracın güzergâhını değiştirip ara sokaklardan E-5 karayoluna bağlanmıştır. O esnada ailesi ve arkadaşlarıyla yaptığı telefon görüşmesiyle, Sefaköy Beşyol mevkiinde ailesi ve arkadaşlarıyla buluşmuş ve araç değişikliği yapmıştır. Florya kavşağında kendisine ve yakınındakilere tekrar 5 el ateş edilmiştir. Trafik polisi olaydan haberdar edilmesine rağmen hiçbir şey yapılmamıştır" dedi.

Demir, Odabaş'ın daha önce de saldırıya maruz kaldığını ve can güvenliğinin olmadığını dile getirerek, şöyle devam etti: "Olay devlet destekli değilse saldırı hemen aydınlatılsın. Aksi halde organize bir şekilde ve Zeynel Odabaş'ın canına kast etmek amacıyla olduğu kanıtlanmış olacaktır." Demir, Odabaş'a yapılan saldırının tüm Alevilere yapıldığını kaydederek, barış ve kardeşlikten ödün vermeyeceklerini söyledi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Karayılan: Süreci Erdoğan durdurdu, Ceylanpınar merkezi bir eylem değil

SONRAKİ HABER

HPG'linin cenazesi kimsesizler mezarlığına defnedilecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa