12 Temmuz 2015 00:56

Torunlarım için direneceğim

Paylaş

Ezgi GÖRGÜ
İstanbul

Karadeniz Bölgesi’nde 8 ilin yaylalarını birbirine bağlayacak 2 bin 600 kilometre uzunluğundaki Yeşil Yol Projesine karşı sopasıyla iş makinelerinin önüne geçerek Rize Valisine tepki gösteren Rabia nine Evrensel’e konuştu.

Kamuoyuna Havva Bekar olarak yansıyan ancak adının Rabia Özcan olduğunu söyleyen Rabia nine:  “Gideceğim zaten o valinin kapısına. İsterse beni hapse atsın, ama bu vatanımın toprağı için, ağacı için, yeşilliği için, torunlarımın geleceği için direneceğim. Vali kim oluyor?” dedi. 

‘BEN HALKIM BURADAYIM

Önceki gün Samistal Yayla’sında komando birlikleri eşliğinde çalışma yapan dozerlerin önüne geçerek elinde sopasıyla oturan Rabia Özcan; valinin kendilerine çapulcu demesine şöyle tepki göstermişti: “Devlet nedir? Devlet yok halk var. Ben halkım ve buradayım. Kimdir devlet? Devlet bizim sayemizde devlettir. Vali bize iki tane çapulcu diyor. Biz çapulcuysak sen nesin? Sen sandalyede oturmuşsun. Biz buraların hamurunda yoğrulmuşuz. Biz çocukluğumuzdan beri burada yaşıyoruz. İş makinelerini alıp gidin buradan.” 

‘AĞACIM VE YEŞİLİM İÇİN DİRENECEĞİM’

Yaşananların ardından ulaştığımız Rabia Özcan, valinin yeşil yola direnenler hakkında söylediği sözleri için, “Kim dışarıdan geliyor? Böyle bir iş var mı? Gideceğim zaten o valinin kapısına. İsterse beni hapse atsın, ama bu vatanımın toprağı için, ağacı için, yeşilliği için, torunlarımın geleceği için direneceğim. Biz 6 ay buradayız, benim çoluğum çocuğum hayvancılık yapıyor burada. Biz vatanımıza sahip çıkmayacak mıyız? Vali kim oluyor ya?” diye tepki gösterdi. 

Özcan sözlerine şöyle devam etti: “Biz ormana gittiğimiz zaman, ormanda kuruyu kesip de getirirdik, yaylamızda yakardık. Gidip de yaşı kesmezdik. Biz buraya kesinlikle yol yaptırmayız. Yol istemez değiliz, yaylalarımızda tabii ki yol olacak, ama her yaylanın da yolu var şu anda. Bizim çocuklarımız da torunlarımız da yürümesini bilecek, o topraklara basmasını bilecek, düşüp kalkacaklar, bir yayladan öbür yaylaya yürüyüş yapacaklar, oturup pikniklerini yapacaklar. Biz bu şekilde istiyoruz.”

VALİ NE DEMİŞTİ?

Valisi  geçtigimiz günlerde, 5-10 günlügüne bölgeye lüks araçlari ile gelenlerin eylem yaptigini öne sürerek, “Gelip eglenecekler, kafasina göre bir seyler söyleyecekler. Çalip oynayacaklar, ahkam kesecekler. Halk bu yolu istiyor. Kimse  bakmasin. devlet halkin istedigini yapar” demisti. Valinin bu sözleri, yöre insanlarini kizdirmisti.    

ÖNCEKİ HABER

Kadınlar 18 saat Çocuklar 12 saat tarlada

SONRAKİ HABER

Doğanın talanına karşı bir sanat siperi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...