06 Şubat 2012 03:29

İdris Naim Şahin yine güldürürken düşündürdü!

"Hangi özgürlükten bahsediyorsun? O zaman tutuklanınca şikayet etme, özgürlük yoksa dışarıda. Farkı yok içeride demek ki. Neden şikayet ediyorsun? Demek ki var dışarıda özgürlüğün. Yani özgürlük yoksa, içerisi ile dışarının bir farkı yok. Neden tutuklamalardan şikayet ediliyor?"Bu parl

İdris Naim Şahin yine güldürürken düşündürdü!
Paylaş

Bu parlak sözler İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'e ait. Açıkça görülüyor ki Şahin bir kez daha, muhalefetin tüm argümanlarını ufak bir beyin jimnastiğiyle çürütmüş.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, AKP Edirne Merkez İlçe Başkanlığı'nın 4'üncü Olağan Kongresi'ne katıldı. Burada bir konuşma yapan Şahin, AKP'nin Türkiye siyasetine nitelik kazandırdığını belirterek, "Siyaset; bu ülkede en nitelikli, en medeni, 'ben varım' diyen, zengin, fakir ayrımı olmaksızın bu ülkeye sevda duyan herkesin yaptığı, yapabildiği bir iş oldu" dedi. Şahin, konuşmasında isim vermeden BDP'yi hedef alarak, "Türkiye topraklarını asla böldürmeyeceğiz. Gidiliyor mu, gitmek isteyenler var mı? Var. Bir takım beyinsizler var. Biz bunun cevabını siyaseten de icraat olarak da veriyoruz, vereceğiz" diye konuştu.

ÖZGÜRLÜK KAVRAMINA FARKLI BİR BAKIŞ!

Şahin, konuşmasının devamında ise ilginç bir özgürlük tanımına imza atarak, "Birileri bu topraklardan beslenip, buranın havasından teneffüs edip, bedbahtlığa düşebilirler. Nedir derdin sıkıntın? 'özgürlük'. Hangi özgürlükten bahsediyorsun? O zaman tutuklanınca şikayet etme, özgürlük yoksa dışarıda. Farkı yok içeride demek ki. Neden şikayet ediyorsun? Demek ki var dışarıda özgürlüğün. Yani özgürlük yoksa, içerisi ile dışarının bir farkı yok. Neden tutuklamalardan şikayet ediliyor? Niye, mahkumiyetten şikayet ediliyor, o zaman? Demek ki var dışarıda özgürlük, hem de o kadar var ki 'Ben bu memleketi bölmek istiyorum, özgürlük, özerklik yetmez. Bilmem ne istan yapmak istiyorum' diyecek kadar özgürlük var" şeklinde konuştu.

'SENİ DE SENİ KONUŞTURANI DA YOK EDECEĞİZ'

Konuşmasının devamında BDP'ye yönelik üslubunu sertleştiren Şahin, "Yaşadığın özgürlüğün varlığını söyleme özgürlüğün yok, çünkü kafan, kalbin, düşüncen ipotekli. Biz de seni tutsak yapan, sana sanal özgürlük yok dedirten, o güçle de müdahale ediyoruz. Seni de, seni konuşturanı da yok ederek, seni de senin yapını da bölücüler ve uzantılarını da özgürleştirmeye çalışıyoruz. Çok derin bir iş, çok kapsamlı bir iş" şeklinde konuştu. (EDİRNE)

ÖNCEKİ HABER

Batman'da BDP ve Belediye'ye silahlı saldırı

SONRAKİ HABER

Van'da trafik kazası: 1 ölü, 19 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...