28 Mart 2009 00:00

Binzet: Can güvenliğim yok

>Şırnak’ın Cizre ilçesinde ‘90’lı yıllarda kaçırılarak kaybedilen kişiler ile ilgili savcılığa önemli bilgiler veren ve verdiği bilgiler ile Kuştepe köyünde kaybedilen kişilerin kemiklerine ulaşılmasını sağlayan Korucubaşı Kamil Atak’ın üvey kardeşi M. Nuri Binzet, cezaevinden dilekçe ile İHD’ye başvurarak can güvenliğinin olmadığını açıkladı.

Paylaş

Şırnak’ın Cizre ilçesinde ‘90’lı yıllarda kaçırılarak kaybedilen kişiler ile ilgili savcılığa önemli bilgiler veren ve verdiği bilgiler ile Kuştepe köyünde kaybedilen kişilerin kemiklerine ulaşılmasını sağlayan Korucubaşı Kamil Atak’ın üvey kardeşi M. Nuri Binzet, cezaevinden dilekçe ile İHD’ye başvurarak can güvenliğinin olmadığını açıkladı.
Binzet’in İHD’ye yaptığı başvuruda gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan İtirafçı Abdulhakim Güven’in yaptığı infazlara bizzat tanık olduğunu belirterek, Kayseri Jandarma Alay Komutanı Albay Cemal Temizöz’ün kendisini tanımadığı yönündeki beyanlarına ise, “Onunla fotoğraflarım var. Nasıl ‘tanımıyorum’ der” dedi.
GÜVEN’İN İNFAZLARINA TANIKLIK
Diyarbakır E Tipi Kapalı Cezaevi’nde bir başka adli suçtan dolayı tutuklu bulunan M. Nuri Binzet, İHD’ye başvurarak can güvenliğinin bulunmadığını belirtti. Hakkında bazı basın yayın organlarında “itirafçı” olduğu yönündeki haberlerin de gerçeği yansıtmadığını belirten Binzet, kendisinin Korucubaşı Kamil Atak’ın üvey kardeşi olduğunu ve 13 yaşından bu yana koruculuk yaptığını söyledi. Binzet, şu açıklamalarda bulundu: “Diyarbakır E Tipi Cezaevi Müdürü İsmail Gül benim bulunduğum koğuşa gelerek, “Albay Cemal Temizöz’ün tutuklanmasına neden olan ifadeleri sen mi verdin?” dedi. Ben de evet dedim. Bana tehditvari bir şekilde “Sen ne yaptığının farkında mısın? Kendini toparla. Asker koğuşunda kalıyorsun” dedi. Ben memur olup tutuklu bulunanların koğuşunda kalıyorum” dedi.” İtirafçı ve JİTEM’in Elemanı Abdulhakim Güven’ın soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmasına da değinen Binzet, “Güven’in infazlarına bizzat tanıklık ettim. Nasıl olur da serbest bırakırlar. Bildiğim infazları var. Mustafa Aydın ve Mehmet İlbasan adlı kişiler bizzat Cemal Binbaşı’nın emri ile Abdulhakim Güven tarafından infaz edildi. Yine İskan Arslan evinden alındıktan sonra infaz edildi” dedi.
Nuri Binzet, can güvenliğinin olmadığını da belirterek, İHD’den hukuki yardım talebinde bulundu. İHD’den alınan bilgilere göre M. Nuri Binzet’in Kuştepe köyüne ilişkin ilk İHD’ye başvurduğu ve İHD’nin yönlendirmesi ile savcılığa giderek ‘90’lı yıllarda yaşanan cinayetlere ilişkin bilgileri aktardığı belirtildi.
(DiyarbakırDİHA)

‘TEMİZÖZ İLE FOTOĞRAFLARIM VAR’
Abdulkadir Aygan’ın Cizre İlçe Jandarma Komutanı iken birçok cinayetin sorumlusu olarak gösterilen ve Binzet’in verdiği bilgiler ışığında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Kayseri Jandarma Alay Komutanı Cemal Temizöz’ün kendisini tanımadığı yönünde verdiği ifadeye de değinen Binzet, “Temizöz nasıl olurda beni tanımadığını söylüyor. Temizöz ile birçok yemek yerken, dolaşırken bir sürü fotoğrafım var. 13 yaşında bana silah verdiler.
Temizöz’ün kendisi bana kaleşnikof bir silah, şarjör ve telsiz verdi. Kendisiyle birçok operasyona katıldım. PKK’ye karşı peşmergeler ile birlikte yaptığımız operasyonlarda Peşmerge ve askerler arasında tercümanlık yaptım. Yine 1998 yılında Cudi dağında bir operasyonda 13 PKK’liyi öldürdük ve bize takdir belgesi verdiler” diye konuştu.
Hikmet Erden / Mehmet Cevizci
ÖNCEKİ HABER

Cizreliler sorumluların cezalandırılmasını istiyor

SONRAKİ HABER

Enkaza ulaşıldı: 6 ölü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...