30 Mayıs 2009 00:00

Ödüllü filmler Altın Koza’da buluşacak

ALTIN Koza Film Festivali kapsamında, Uzak Doğu ülkelerinden Güney Amerika’ya, komşu İran’dan ABD’ye kadar birbirinden farklı pek çok ülkeden ödüllü filmlerin buluşma noktası Adana olacak.

Paylaş

ALTIN Koza Film Festivali kapsamında, Uzak Doğu ülkelerinden Güney Amerika’ya, komşu İran’dan ABD’ye kadar birbirinden farklı pek çok ülkeden ödüllü filmlerin buluşma noktası Adana olacak.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 8–14 Haziran 2009 tarihleri arasında düzenlenecek 16. Altın Koza Film Festivali, ulusal ve uluslararası yarışmalar, gösterim bölümleri ve çeşitli etkinliklerle sinema dünyasının kalbinin attığı bir merkeze dönüşecek.
Festival boyunca dünyanın dört bir köşesindeki farklı ülkelerde üretilmiş ödüllü filmler seyirci ile buluşacak.
Uzak Doğu ülkelerinden, Güney Amerika’ya, komşu İran’dan ABD’ye birbirinden farklı ülkelerden filmlerin buluşma noktası Adana olacak.
Festivalin Dünya Sineması Bölümü’nde gösterilecek filmlerden bazıları şunlar:
Londra Nehri: İngiltere, Fransa, Cezayir ortak yapımı film, “terör” meselesine insani bir bakış getirmeye çalışan bir hikaye. Rachid Bouchareb’in yönettiği film, Berlin’de En İyi Erkek Oyuncu, Ekümenik Jüri Ödüllerini aldı.
Kuzey: Norveç yapımı film geçirdiği sinir krizinin ardından kayak sporunu bırakıp hüzünlü, bir inziva hayatı sürmeye başlayan Jomar’ı anlatan ve romantik doğa manzaraları içinde ilerleyen bir yol komedisi.
Anna İle Dört Gece: Usta Yönetmen Jerzy Skolimowski’nin on yedi yıl aradan sonra çektiği film, Polonya’nın küçük bir taşra kasabasında, bir hastanenin krematoryumunda çalışan eski mahkum Leon’un, Anna’ya duyduğu saf ama bir o kadar da rahatsız edici aşkı üzerine.
Ağaçsız Dağ: 2008 yılı Güney Kore yapımı film. Altı yaşında, cıvıl cıvıl bir çocuk olan Jin, annesi ve küçük tombul kız kardeşi Bin ile birlikte Seul’de küçücük bir dairede yaşamaktadır.
Gökkuşağı Sihri: Finlandiya, İtalya, Rusya, Almanya ve Hollanda ortak yapımı Filmin Yönetmeni Nana Dzhordzhadze. Babaları hapiste olduğu için dedeleriyle birlikte yaşayan ikizlerin ve onlarla birlikte etraflarındaki herkesin “sihir”le tanışmalarının hikayesini anlatan Filmin Yönetmeni Nana Dzhordzhadze de Adana‘ya gelecek.
Yemin Ederim Ben Yapmadım: Bu yıl Berlin Film Festivali’nde Kristal Ayı Ödülü alan filmde, bir sürü soruna ve aşırı zengin bir hayal gücüne sahip on yaşındaki Leon’un hikayesi anlatılıyor.
Vahşi Tarla: Nişanlısının bir süre sonra yanına geleceği umuduyla kuş uçmaz kervan geçmez bir yerde, tuhaf hastalarına bakan genç doktorun hikayesinin anlatıldığı bu Filmin Yönetmeni Mikheil Kalatozishvili de festivalin konuğu olacak.
Devasa: Yatak satarak geçimini sağlayan Brian’ın hayatta en çok istediği şey Çinli bir bebek evlat edinmektedir.
Festival boyunca Cinebonus Sinemaları, Cemalpaşa ve Reşatbey Arıplex Sinemaları, Metropol Sinemaları, Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu ve Adana Valiliği Kültür ve Sanat Merkezi olmak üzere toplam 9 salonda, yaklaşık 190 film gösterilecek. (KÜLTÜR SERVİSİ)
ÖNCEKİ HABER

ANDIMIZ TARTIŞILIYOR - 2 -

SONRAKİ HABER

Amatör Tiyatrolar Festivali başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...