06 Haziran 2003 21:00

Özgür Toplum Partisi kuruldu

Kapatılan HADEP'in eski başkanlarından Ahmet Turan Demir'in de aralarında bulunduğu Özgür Toplum Partisi girişimcileri, İçişleri Bakanlığı'na kuruluş dilekçelerini verdi.

Paylaş
Özgür Toplum Partisi (Özgür Parti)'nin, kuruluş dilekçesi İçişleri Bakanlığı'na verildi. Partinin 33 kurucu üyesi bulunuyor. Kapatılan HADEP'in eski başkanlarından Ahmet Turan Demir'in de aralarında bulunduğu Özgür Parti girişimcileri, dün İçişleri Bakanlığı'na partilerinin kuruluş dilekçesini verdi. Dilekçenin verilmesinin ardından çıkışta bir açıklama yapan Ahmet Turan Demir, partilerinin, adı gibi özgür toplumun yaratılması için çalışacağını belirterek, partinin siyasal yaşam için yeni bir nefes olacağını dile getirdi. Demir, Türkiye'nin yakıcı sorunları için çözüm geliştireceklerini anlatarak, bu yakıcı sorunlardan biri olan Kürt sorununun çözümü için de çabalayacaklarını belirtti. Demir, Türkiye'deki tüm demokrasi güçleri, tüm toplum ile birlikte hareket edeceklerini ifade ederek, yeni bir Anayasa'nın teşekkülü ve demokratik bir toplumun yaratılması için, işçilerin, emekçilerin, köylülerin sorunlarının çözümü için çalışacaklarını aktardı. Partinin sol bir parti olacağını açıklayan Demir, "partimiz demokratik sosyalizme tekabül eden bir parti olacak" dedi. Demir, Parti Genel Başkanı'nın henüz belli olmadığını ifade ederek, genel merkezin şimdilik Kızılay'da olduğunu, ancak değişebileceğini söyledi. Demir, "DEHAP sizce kapatılacak mı?" sorusu üzerine, partilerin kapatılmasının Türkiye'nin ayıbı olduğu şeklinde yanıt verdi. "DEHAP'ın kapatılması durumunda, partinize geçiş olacak mı?" sorusuna ise Demir, "DEHAP'ın kapatılacağını, düşünmüyoruz" diye karşılık verdi. HADEP'in devamı olup olmayacakları yönündeki bir soruya ise Demir, HADEP'in çalışmalarını, prensiplerini örnek alacaklarını ancak ne HADEP ne de HADEP'in devamı olacaklarını söyledi.

Kurucular Kurulu Ahmet Turan Demir, Mehmet Işıktaş, Ferhat Yeğin, Fatma Nevin Vargün, Mehmet Gündüz, Aynur Gürbüz, Osman Fatih Şanlı, Delal Eren, Cemal Coşkun, Zülküf Karatekin, Hülya Yaman, Bezar Yıldırım, Sabri Ejder Öziç, Sunullah Altan, Cuma Baz, Bülent Turan, Fikri Kultay, Asiye Kurdoğlu, Hüseyin Bayrak, Nezihe Ağaçe, M. Salih Baran, Dursun Özen, Yeşim Dorman, Abdurrahim Gökdemir, Mehmet Emin Aras, Yusuf Uludağ, Veysel Altuğ, Asiye Kolçak, Fevziye Umut, Semra Alıcı, Aydın Vural, Abdullah İnce, Hüseyin Topal.

ÖNCEKİ HABER

Yabancı tekeller mutlu

SONRAKİ HABER

'Güçlü ve hükümet istifa etsin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...