12 Eylül 2011 10:31

Fransa'da nükleer santralde patlama

Fransa'nın güneyindeki Gard Bölgesi'nde Marcoule Nükleer Santrali'nde patlama meydana geldi.

Fransa'da nükleer santralde patlama
Paylaş

Fransa'nın güneyindeki Gard Bölgesi'nde Marcoule Nükleer Santrali'nde patlama meydana geldi. Fransız bir yetkilinin açıklamasına göre atık depolama tesisinde çıkan yangın nedeniyle oluşan patlamada radyoaktif sızıntı yaşanmadı. Patlama sırasında bir kişinin öldüğü, dört kişinin de yaralandığı ifade edildi.

Fransa Nükleer Enerji Komisyonu(ECA)'ndan yapılan açıklamaya göre herhangi bir radyoaktif sızıntı yaşanmadı. Yetkililer yine de gerekli önlemlerin alındığını dile getirdi.

1 kişinin öldüğü, 4 kişinin de yaralandığı patlamaya ilişkin açıklama yapan Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu, Fransa'daki kurumlarla iletişim halinde olduklarını belirtti ve patlamanın nasıl meydana geldiğine ilişkin ayrıntı almaya çalıştıklarını belirtti.

Fransa'nın en eski nükleer santrallerinden olan Marcoule 1955 yılında kuruldu. Santral, Akdeniz'e kıyısı olan Gard'a bağlı Languedoc-Roussillon bölgesinde yer alıyor. Geçtiğimiz Mart ayında Japonya'da yaşanan Fukuşima felaketinden sonra ülkedeki 58 santral de gerilim testlerine tabi tutulmuştu. Fransa'da ülkedeki enerji ihtiyacının yüzde 75'i nükleer santrallerden sağlanıyor.

Patlama sonrası santralin sahibi olan EDF adlı enerji şirketinin hisselerinin yüzde 6 oranında düştüğü belirtildi.  (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

'Muhammed Cihad serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

Çukurova’da barışın sesi yükseldi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...