18 Mayıs 2015 07:40

Tugay Bek: Saldırı öldürme kastı taşıyor

Paylaş

HDP Seyhan İlçe Örgütü binasına yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırı, milletvekili adaylarının da aralarında yer aldığı partililerce gerçekleştirilen toplantının hemen akabinde yaşandı. Saldırının öldürmek kastı taşıdığını söyleyen Adana Milletvekili Adayı Tugay Bek, saldırının faillerinin ortaya çıkarılmaması halinde sorumlusunun Hükümet olacağını vurguladı. HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, bombanın muhtemelen ilçe eşbaşkanının odasına konulduğunu söyledi. 

HDP adana İl Örgütü binası ile aynı binada yer alan HDP Seyhan İlçe Örgütü'nde yaşanan patlamaya dair HDP Adana Milletvekili Adayı Turgay Bek, katıldığı İMC TV yayınında önemli bilgiler paylaştı. Saat 08.30 sıralarında yaşanan patlama öncesi, partilerinin İl Örgütleri'nin bulunduğu binanın 3 katındaki dairede, kendisi ve kentin diğer milletvekili adaylarının da aralarında bulunduğu partililer ile seçim koordinasyonu toplantısı gerçekleştirdiklerini aktaran Turgay Bek, bu toplantı sonrası binadan ayrılmak üzere oldukları sırada binanın hemen ikinci katında yer alan Seyhan İlçe Örgütleri'nde patlama yaşandığını söyledi.

Makam odasında meydana gelen patlamada HDP Seyhan İlçe Eşbaşkanı Hüseyin Beyaz ile birlikte parti yöneticileri İbrahim Yakut ve Sabahattin Pişkintaş'ın yaralandığını belirten Bek, yaralanan arkadaşlarının kaldırıldıkları Özel Adana Hastanesi'nde tedavi altına alındığını aktardı. 

Bek, yaralanan arkadaşlarına dair aldıkları bilgilere göre, hayati tehlikelerinin bulunmadığını ancak vücutlarının çeşitli yerlerine şarapnel parçaları ve patlamanın şiddetti şile kırılan cam parçalarının saplandığını öğrendiklerini paylaştı. 

Patlamanın oldukça şiddetli olduğunu ve patlamanın yaşandığı makam odasına girdiklerinde odadaki duvarın bir bölümünün yıkıldığını gördüklerini dile getiren Bek, "saldırının hedefinin öldürme kastı taşıdığını" söyledi. 

Saldırının dün kentte kitlesel olarak gerçekleştirdikleri mitingin ardından yaşanmasını manidar bulduklarını belirten Bek, saldırının yine partilerine yönelik desteği kırmaya yönelik olduğunu vurguladı. Bek, saldırı nedeniyle son dönemde yaptıkları açıklamalarla partilerini açık açık hedef gösteren Cumburbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nu da hedef aldı. Bek, "Bu saldırının failleri bulunmalı, şayet saldırının failleri ortaya çıkarılmazsa bunun sorumlusunun hükümet olacağını belirtiyoruz." 

İL EŞBAŞKANI YILDIZ: 6 ARKADAŞIMIZ YERDE YATIYORDU

HDP Adana İl Eşbaşkanı Hüseyin Yıldız, şiddetli patlama üzerine bulunduğumuz kattan ikinci kattaki Seyhan ilçe binasına indiklerini belirterek, "İlçe binasına girdik, ilçe eşbaşkanı Hüseyin Beyaz, HDP'liler Sabahattin Pişkinbaş ve İbrahim Yakup ile 6 kişi yerde kanlar içinde yatıyordu. Bizler hemen Hüseyin Beyaz, İbrahim yakut, Sabahattin Pişkinbaş'ı araçlarla hastaneye kaldırdık. Sonra polisle birlikte ilçe binasına döndük. Diğer 3 arkadaşımız da patlamanın etkisiyle hafif yaralandı. İlçe eşbaşkanımızın odası ve masası tahrip olmuştu. Muhtemelen bomba ilçe eşbaşkanımızın odasına konulmuştur. Bize her gün kargo geliyor, bana gelen bilgiye göre bugün kargo gelmemiş. Bizim büyümemiz istemeyenler, bu saldırıyı gerçekleştirdi. Mersin ve Adana'da eşzamanlı patlamalar oldu. Polis failleri bulsun, kitlemiz bize sahip çıktı, saldırıyı lanetliyoruz. Kitlemiz sağduyulu olsun, provokasyona gelmesin" dedi. 

HDP Adana Milletvekili Adayı Meral Danış Beştaş da, hastaneye kaldırılan Hüseyin Beyaz, İbrahim yakut, Sabahattin Pişkinbaş'a ilişkin bilgi verdi. Beştaş, Hüseyin Beyaz'ın ameliyata alındığını belirterek, diğer iki yaralanın da bulundukları hastanede tedavilerinin sürdüğünü söyledi. 

HDP binasına yakın bir noktada binlerce kişi toplanarak, saldırıyı attıkları sloganlarla protesto ederken, polis Gürsel Caddesi'ni de trafiğe kapattı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Susuz köye AKP'li belediyeden teklif: Seçimde oy verin su kuyusu açayım

SONRAKİ HABER

Mersin’de HDP’ye organize saldırılar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...