18 Mayıs 2015 06:29

HDP Mersin il binasında 'bombalı çiçek' saldırısı

HDP'nin Mersin İl Örgütü binasında patlama meydana geldi. Adana'daki patlamayla eş zamanlı yaşanan olay sonucunda yaralananlar oldu. Patlamanın dün partiye gönderilen saksı çiçekten kaynaklandığı belirlendi. (FOTOĞRAF: BURAK ŞEFKAT)

Paylaş

HDP'nin Mersin İl Örgütü binasında patlama meydana geldi. Adana'daki patlamayla eş zamanlı yaşanan olay sonucunda yaralananlar oldu. Patlamanın dün partiye gönderilen saksı çiçekten kaynaklandığı belirlendi.   

Merkez Akdeniz ilçesinde Silifke Caddesi üzerinde bulunan ikinci katında yer alan HDP İl Örgütü binasında meydana gelen patlamaya dair ulaşılan ilk bilgilere göre, patlama saat 10.00 sıralarında yaşandı. İçeriside üç partilinin bulunduğu sırada, meydana gelen patlama balkonda bulunan çiçekten kaynaklanrdı. Yaşanan patlama üzerine parti binasının içerisinde yer alanlar ve diğer bina sakinleri kendilerini binadan dışarıya attı.

Patlamada parti binasının bulunduğu katın camları ile diğer bazı dairelerin camları kırıldı.

Kim veya kimler tarafından gerçekleştirildiği bilinmeyen bu saldırı sonrası olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Olayı duyan partililerde hemen İl Örgütü'ne akın etti. Bina önüne gelen çok sayıda partili saldırıyı attıkları sloganlarla protesto etti. Parti yöneticileri ise bina içerisinde incelemelerde bulunmak olay yeri inceleme ekipleri ile birlikte içeri girdi. 

Saldırı, kentte bugün saat 17.00'de HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın katılımı ile Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yakınında yapılacak miting öncesi gelişmesi dikkat çekti.

HDP MERSİN İL EŞBAŞKANI: PATLAMANIN NEDENİ GÖNDERİLEN BOMBALI ÇİÇEK

HDP Mersin İl Örgütü eşbaşkanı Didar Gül, partilerine yönelik gerçekleşen saldırının, dün partilerine gönderilen bir çiçekten kaynaklandığını ifade etti. 

Mersin'de HDP İl Örgütü'nde meydana gelen patlamaya dair önemli bir bilgiye ulaşıldı. Parti binasının bulunduğu dairenin balkon kısmında yaşanan patlamanın atılan ses bombasından kaynaklandığı yönünde ulaşılan ilk bilgilerinden sonra HDP İl Örgütü Eşbaşkanı Didar Gül, saldırıya ilişkin çok önemli bir bilgi paylaştı.

İl Başkanı Gül, patlamanın dün parti merkezlerine gönderilen çiçekten kaynaklandığını söyledi.

Gönderilen çiçeğin kim tarafından gönderildiğini bilmediklerini, fakat arkadaşlarınca balkona konulduğunu belirten İl Başkanı, patlamanın bu çiçeğin saksısına konulan bomba düzeneğinden kaynaklığını ifade etti. 

İl Başkanı Gül, patlamanın bugün kentte düzenlemeyi planladıkları öncesi mitinge yönelik bir provokasyon yaratma amacı taşıdığını kaydetti. 

İl Başkanının dile getirdiği bu iddia ile birlikte patlamanın nedeninin ortaya çıkarılmasına dönük Olay Yeri İnceleme ekiplerinin araştırması devam ediyor. Patlamanın nasıl gerçekleştiğini ortaya çıkarmak üzere binadaki güvenlik kameraları kayıtlarına da polislerce incelenmek üzere el konulduğu öğrenildi.

FIRAT: SALDIRILARIN SORUMLUSU AKP

Mersin ve Adana'da HDP'ye dönük eş zamanlı bombalı saldırıları İMC TV bağlantısında değerlendiren HDP Mersin Milletvekili Adayı Dengir Mir Mehmet Fırat, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AKP sözcülerinin HDP'ye dönük suçlamalarına dikkat çekerek "Bu işin sorumlusu, hükümettir, sorumlu olan odur" dedi.

Gerçekleşen saldırıların, son dönemlerde HDP'ye yönelik gerçekleştirilen saldırılara bakıldığında beklenen bir saldırı olduğunun altını çizen Fırat, "Partimize 50'nin üzerinde saldırı gerçekleşmişti, parti genel merkezimize silahlı saldırı oldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan tüm meydanlarda partimize karşı ağır tahriklerde bulundu. Bunu din üzerinden yapmaya çalıştılar. Failili meçhul bir olay olarak görmüyorum. Devleti yönetemeyen bir iktidar var, insanların can ve seçim güvenliğini sağlamak zorunda. Seçim güvenliği adı altında baktığımız zaman HDP dışında herhangi bir yere saldırı yok. Bana göre bu işin sorumlusu devleti yönetmekle görevli olan hükümettir, sorumlu olan odur" diye konuştu.

Fırat, "Kitlemiz tahrik edilmek, sokağa dökülmek isteniyor, bu oyunu çok gördük, bu oyuna gelmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. En son Adana'da gerçekleşen coşkulu HDP mitingini hatırlatan ve saldırıların HDP'nin yükselişine karşı gerçekleştiği yorumunu yapan Fırat, "Şu gözüküyor ki korkuyorlar, korkmalarına gerek yok, Selahattin Eyyubi'yi, Menderes'i perde yapmaya gerek yok. HDP barajı aşacak ve AKP iktidarını sonlandıracak yada ayağını yere bastıracak"

Değerlendirmesinde Türkiye halklarına da çağrı yapan Fırat, "Bir kez daha sesleniyorum, bu maske düşmüştür, Türkiye'de demokrasi özgürlük kardreşlik isteniyorsa, AKP demokratik yollardan iktidardan düşürülmeli, 7 haziran seçimleri bir rejim tercihi referandumu şeklinde geçecek" dedi.

Son olarak HDP tabanına seslenen Fırat, provokasyonlar karşısında itidal çağrısı yaptı. (Mersin/DİHA)

HDP ADANA İL ÖRGÜTÜ BİNASINDA PATLAMA

ÖNCEKİ HABER

HDP Adana il binasına bombalı saldırı: 6 yaralı

SONRAKİ HABER

TOFAŞ, üretimi durdurduğunu KAP'a bildirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...