15 Nisan 2015 12:34

Gücümüz Birliğimizden Gelir

Okullarımız günün bir bölümünü geçirdiğimiz, bizim için önemli alanlar. Ve işte bu yüzden çağrımız tüm Türkiye gençliğine. İşte bu yüzden unutma. Sen olmadan biz bir eksiğiz!

Paylaş

Peki biz kimiz?
Öyle ya da böyle içinde bulunduğumuz sistemin bir yerlerinden payımıza bir şeyler düştüğüne inanan ve karşımıza çıkan tüm bu sorunlar karşısında çözümü birlikte mücadelede arayan, tartışan, sorgulayan, “durun benim de söyleyecek sözüm var” diyen her gencin kürsüsü olan SDL Dayanışmasıyız! Okul içerisinde yaşadığımız sorunlara çözüm önerisi getirme noktasında hep beraber hareket ediyor, çözüm önerileri yaratıyoruz. Bireysel çabamız her zaman olumlu sonuçlar vermeyebilir. Toplu mücadelemiz bizi daha iyi noktalara getiriyor. Yeni fikirler ve öneriler bizi geliştiriyor. Her alanda örgütlü mücadele daha başarılı bir netice doğurur. Okullarımız günün bir bölümünü geçirdiğimiz, bizim için önemli alanlar. Ve işte bu yüzden çağrımız tüm Türkiye gençliğine. İşte bu yüzden unutma. Sen olmadan biz bir eksiğiz!


LİSELİ GENÇLERİN DAYANIŞMA RUHU

Özhan Öztürk

Bir simgeydi Berkin! Biz liseli gençlerin dayanışma ruhuydu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Berkin’le aynı sıralarda oturuyoruz. Birdik bin olduk… Berkin'in ölümü bizim için artık bir şeylerin sınırıydı. Katillerinin hala yargılanmaması bizim içimizdeki öfkeyi daha da körüklüyor ve dayanışması ruhumuzu daha da büyütüyordu. Biz öfkemizi alanlarımıza yansıtmalıydık. Dayanışma ruhunu okulumuzda örmeliydik. Okulumuzda gerçekleştirdiğimiz Berkin anması; dövizlerimizden pankartımıza, sloganlarımızdan okuldaki geniş çağrılarımıza kadar işte tam da bu dayanışma ruhuyla doluydu. Adalet yerini bulsun, katiller yargılansın diye haykırdık biz… Ve inanıyoruz ki, biz liselerimizde bu mücadeleyi büyüttükçe adalet de yerini bulacak. Katiller de elbet yargılanacak.


ARTIK SUSAMAZDIK

Dilan Özkan

Acı neydi? Acı, bir babanın kızının cenazesinin başında; “toprak atmayın meleğime” diye feryat etmesiydi. Acı, o aile ve diğer birçok kadının ailesinin yaşamlarının ellerinden alınmasıydı. Acı, bir ülkede kadınların insan yerine konulmamasıydı. İşte isyanımız tam da bu yüzden! O acı günün ardından sessiz kalamayacağımızı tabi bütün okul biliyordu. Çünkü hepimizin Özgecan cinayetinde söyleyecek sözü vardı. Öfkeliydik. Ve artık susamazdık. Bu vahşetin sadece Özgecan'a ve ailesine yapılan bir vahşet olmadığını, hepimizin ortak acısı olduğunu göstermek için yapmamız gereken şey mücadele yolunda adım atmaktı. Her yerde olduğu gibi bizim okulumuzda da Özgecan anmamız; görüş farklılığını yıkıp yerine birlik ve dayanışma filizlerini yeşertmişti. Öfkemiz hasta ruhlu bağzı insanlara! Sesimiz erkek çocuklarını kız çocuklarından üstün görerek yetiştiren törelere! Ve bizim haykırışımız bu içi çürümüş sisteme!


Ali Haydar Esmer

Dünya üzerinde bir sürü farklı renk var. Ve bu renklerin her biri farklı bir türü  ifade ediyor. Renkler birbirine o kadar yakışır iken farklı renklerdeki insanlar birbirine bu renkleri yakıştıramıyor. Oysa dünya bu renklerle güzel! Farklı görünmek kimsenin kişisel tercihi değil. Ben de bunun farkındayım ve bunu insanlara anlatmak için mücadele ediyorum. İnsanlar farklılıklarıyla, dünya renkleriyle güzel! Bu bağlamda 21 Mart Dünya Irkçılıkla Mücadele Gününde bizler SDL Dayanışması olarak bu mücadeleye bütün renklerimizle destek verdik. Görev dağılımdan konuşmalara, skeçten slayt gösterimine kadar bütün hazırlıklarımız Irkçılıkla Mücadele Gününü büyütme çabasındaydı. Ve bu çabaya öğretmenlerimizden okuldaki arkadaşlarımıza kadar destek verilmesi bu çabanın önemini bir kez daha bize gösterdi. Dayanışma tüm renklerle güzel!


BİR KIZILDERİLİ ATASÖZÜ DER Kİ…

Helin Menteş

Esasında kadına şiddetin fazlaca arttığı son dönemlerde biz genç kadınlar açısından mücadele etmek daha da zorunlu hale geldi. Kadının dünyanın yarısını oluşturduğu her ne kadar kabullenilmese de, ağır iş koşullarında bir erkekten daha fazla ezildiği sistem içerisinde kadının yerini tayin etmesi açısından 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü bir o kadar önemliydi. Ben de bunun farkında olan bir genç kadın olarak bu düzene karşı küçük bir adım atmak istedim. Etkinliğimiz biz kadınlara yapılan her türlü şiddet, tecavüz ve tacizin sistem sorunlu olduğu gerçeğiyle karşı karşıyaydı. Tartışmalarımız ise tam da bu yöndeydi. Simgemiz ise Özgecan Aslan’dı! Bir Kızılderili atasözü der ki; “Kadınların ezelden beri bildiği kainatın dengelerini erkekler de anlamaya başladığı zaman, dünya daha iyi bir dünya olmak üzere değişmeye başlamış olacaktır.''

ÖNCEKİ HABER

Çok mu Şey İstiyoruz?

SONRAKİ HABER

Financial Times: Ankara artık güvenilir görülmüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...