21 Ocak 2015 13:19

Gazeteci Mehmet Ülger beraat etti

Hollanda’da da yaşayan gazeteci Mehmet Ülger, gazeteci Fusun Erdoğan davasında mahkemeden fotoğraf çektiği gerekçesiyle hakkında açılan davanın duruşmasından beraat etti.

Paylaş

Hollanda’da da yaşayan gazeteci Mehmet Ülger, gazeteci Fusun Erdoğan davasında mahkemeden fotoğraf çektiği gerekçesiyle hakkında açılan davadan beraat etti.

Geçtiğimiz yılın Eylül ayında gazeteci Füsun Erdoğan’ın duruşmasını izlemek için Hollanda Gazeteciler Sendikası temsilcisi olarak Türkiye’ye gelen Ülger, mahkemede fotoğraf çektiği gerekçesiyle polislerce telefonuna el konulmuş ve hakkın da soruşturma başlatılmıştı. Aradan geçen bir yıla rağmen kendisine herhangi bir tebliğ ulaşmayan Ülger, geçtiğimiz ay Türkiye’ye tekrar gelmişti. Ülger, 7 Ocak tarihinde de Atatürk Havaalanında gözaltına altına alınmış ve karakolda verdiği ifadenin ardından serbest bırakılmıştı.
Çağlayan’da bulunan İstanbul Adalet Sarayında görülen davanın duruşma salonunda Gazeteci Mehmet Ülger ve avukatı Efkan Bolaç hazır bulundu. Ülger’in savunmasını yapan Bolaç, “Dosyada iddia edilen fotoğraflar bulunamadı. Ayrıca bu fotoğrafları biz değil iddia eden kişi mahkemeye sunmak zorunda. Telefona el konulması da yasadışıdır ” diyerek, Ülger’in beraatını istedi. Mehmet Ülger ise savunmasında fotoğrafların kasıtlı çekilmediğini ve çekimin yasak olduğu iddia edilen jandarma duvarının fotoğraf kadrajında yer almadığını söyleyerek beraatini istedi.

Hakim de bilirkişi raporunda fotoğrafların yer almadığını belirterek, el konulan telefonu da açamadığı için delil yetersizliğinden gazeteci Mehmet Ülger'e beraat kararı verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

BM’den hükümete destek, Husilerden BM’ye rest

SONRAKİ HABER

Keş!f’in filmleri belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...