03 Nisan 2014 06:00

Ceylanpınar'da halk değil devlet seçti!

Açıklanan yerel seçim sonuçlarına birçok ilde itirazlar yükselirken Ceylanpınar’daki şaibeye ‘Hükümetin Suriye planları’ damgasını vurdu. BDP Ceylanpınar Eş Başkan Adayı İsmail Arslan gazetemize konuşarak "AKP’li Aday Menderes Atilla halkın değil, devletin tercihi” dedi.

Ceylanpınar\'da halk değil devlet seçti!
Paylaş

Erdal İMREK
İstanbul


Ceylanpınar’da AKP’nin seçime hile karıştırma çabasına karşı sokağa dökülen halka yönelik sert polis saldırısının ardından kentteki gerilim devam ederken Ceylanpınar’ın önceki dönem belediye başkanı ve bu seçimde de eş başkan adayı olan İsmail Arslan, gazetemize çarpıcı açıklamalar yaptı. Arslan, “Ceylanpınar’da ortaya çıkan durum AKP Hükümetinin Suriye’ye yönelik hesaplarıyla yakından ilgili. AKP’li Aday Menderes Atilla halkın değil, devletin tercihi” dedi. Hükümet Ceylanpınar’ı alarak Suriye hattındaki bölgelede hakim olmak istediğini söyleyen Arslan, daha önce el Nusra militanlarıyla fotoğrafları ortaya çıkan AKP’li Menderes Atilla’nın belediye başkanı olmasıyla ilçede karanlık bir dönem başlayacağını dile getirdi.

‘OLAYLAR AKP’NİN SURİYE POLİTİKASIYLA İLGİLİ’

BDP’nin oyların yeniden sayılması talebinin İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedilmesinin ardından İl Seçim Kuruluna itiraz için Urfa’ya gittiği sırada telefonla konuştuğumuz İsmail Arslan, Ceylanpınar’da oynanan oyunun sonuçlarının tehlikeli olacağına dikkat çekti. Hükümetin Suriye savaşının ardından, cihatçı çetelere her türlü desteği
verdiğini ve Suriye’ye ilişkin özel planlar yaptığını hatırlatarak, “Hükümetin bu politikası sürüyor” dedi. BDP’li belediyenin o dönem, hükümetin Ceylanpınar üzerinden el Kaidecilerle kurduğu bağlara ve yapmak istediklerine muhalefet ettiğini ve zorluk çıkardığını söyleyen Arslan, “Bu nedenle de hükümet burada kendisine tamamen bağlı bir yönetim kurmak istiyor” dedi.

‘AKP SURİYE HATTINA HAKİM OLMAK İSTİYOR’

El Nusra çetelerinin ilçede AKP’li Aday Menderes Attilla etrafında toplandığını söyleyen Arslan, “AKP Menderes Attila’yı seçtirmek için her yola başvuruyor” dedi. Hükümetin ne olursa olsun Suriye hattındaki bölgelerde belediyelerde hakimiyet kurmak istediğini dile getiren Arslan, “Burada Suriye’ye müdahale de dahil çok ciddi hesaplarla ilgili politikalar devreye sokuluyor. Başbakan ne olursa olsun burada kendisine bağlı insanlar istiyor. Bakın, Urfa’da bir vali varken, önceki valiyi de belediye başkanı yaptı. Kenti kendisine bağlı iki valiyle yönetecek. Bunların tamamı bu politikayla ilgilidir” dedi.

‘MENDERES ATİLLA HALKIN DEĞİL DEVLETİN TERCİHİ’

AKP’nin adayı Menderes Atilla’nın el Nusracılarla bağlantısının daha önce fotoğraflarla ortaya çıktığını hatırlatan Arslan, “Bu adamın Ceylanpınar’a belediye başkanı olması halkın değil, devletin tercihi” şeklinde konuştu. Hükümetin bu politikasının sonuçlarının ağır olacağı uyarısında bulunan Arslan, “Maalesef Ceylanpınar çok karanlık bir yola girdi” dedi.

‘İLÇEYE KUTU KUTU SİLAH GETİRİLDİ’

İlçede olağanüstü gelişmeler yaşandığını söyleyen Arslan çok çarpıcı bilgiler de verdi. “Belediyeyi jandarma koruyor. Dışarıdan çok sayıda polis ve asker getirildi. Halka yönelik sürekli gaz bombalarıyla saldırı var. Menderes Atilla’ya bağlı insanlar silahlanıyor. İlçeye kutu kutu silah getirildi. Güvenlik görevlileri bunlara müdahale etmiyor. Ancak bizim aracımızda güvenliğimiz için bulundurduğumuz bir ruhsatlı silaha aramada el konuldu. Kentte büyük bir endişe hakim” şeklinde konuştu.


MENDERES ATİLLA KİMDİR?

1965 yılında Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde doğan Atilla’nın babası Seydo Atilla, daha önce Ceylanpınar’da belediye başkanlığı yapan kişilerden biri. Ağabeyi Mehmet Atilla da 1984 ve 1994 yılları arasında Ceylanpınar’da belediye başkanlığı yaptı. Menderes Atilla, 1983 yılında Milliyetçi Demokrasi Partisinde gençlik kolları başkanlığı göreviyle siyasete adım attı. Daha sonra 2 dönem Anavatan Partisi’nin Ceylanpınar İlçe Başkanlığı’nı yaptı. 2 dönem de Demokrat Parti İlçe Başkanlığı yapan Menderes Atilla’nın Gürcistan’da bir demir çelik fabrikası ve Kerkük’te de sıcak asfalt fabrikası bulunuyor. İskenderun’da lojistik ve taşımacılık sektöründe faaliyet gösteren bir şirketi de bulunan Atilla’nın, Türkiye’de ve yurtdışında faaliyet gösteren toplam 7 uluslararası şirketi bulunuyor. 27 Mart 2009’daki seçimlerde Demokrat Partiden Ceylanpınar adayı olan Atilla daha sonra AKP’ye geçti.

MANŞETE TAŞIMIŞTIK

AKP’li aday Menderes Atilla’nın bir el Nusra militanıyla görüldüğü fotoğraflar 23 Ağustos 2013’te gazetemize manşet olmuştu. Haberin ardından açıklama yapan Menderes Atilla “Fotoğraftaki kişi el Nusra militanı değil, ses sanatçısı” demişti.

ÖNCEKİ HABER

İtirazlarda yargıya görev düşüyor

SONRAKİ HABER

Mazbatasını aldı, uzun namlulu silahlı adamlarıyla tur attı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...