03 Ocak 2016 19:26

Herkesin gördüğü top mermisini Valilik görememiş

Paylaş

Diyarbakır Valiliği, yemek sofrasında top mermisiyle öldürülen 3 çocuk annesi Melek Alpaydın ile ilgili açıklama yaptı. Alpaydın'ın adını dahi açıklamasına koymayan valilik, basın mensuplarının görüntülediği top mermisini görmezden gelerek, Alpaydın'ın kafasının koptuğu vahşeti "patlama" deyip geçiştirdi. Katları da "karıştıran" valiliğin aksine vahşet 1'inci katta değil 2'nci katta yaşandı. 

Diyarbakır Valiliği, Sur'un İskenderpaşa Mahallesi'nde evinde yemek yediği saatlerde top mermisinin isabet etmesi sonucu hayatını kaybeden 3 çocuk annesi Melek Alpaydın ilgili açıklama yaptı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "03.01.2016 tarihinde saat:14.00 sıralarında ilimiz Sur İlçesinde sokağa çıkma yasağının ve operasyonların olmadığı İskenderpaşa Mahallesi Küçük Aktar Sokak üzerinde bulunan bir ikamette patlama meydana geldiği bilgisi alınmıştır. Olayın akabinde olay yerine giden güvenlik görevlilerine yönelik olarak BTÖ mensuplarınca EYB atılmış, uzun namlulu silahlarla ateş edilmiş ve güvenlik görevlilerinin olay yerine girmeleri bir müddet engellenmiştir. Gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonra olayın meydana geldiği ikamete girilmiştir. Yapılan ilk araştırmalara göre 42 yaşında bir vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 51 yaşında bir vatandaşımızın da yaralandığı ve 112 unsurları ile hastaneye götürüldükleri öğrenilmiştir. Yapılan incelemelerde ikametin 1'inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır. Ayrıca olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir. Konuyla ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığınca gerekli adli tahkikata başlanılmıştır."

ALPAYDIN'IN ADI DAHİ GEÇMEDİ 

Valilik bu açıklamasıyla birçok olayda olduğu gibi bu olayda da manipüle etme yolunu seçti. Devlet güçlerinin attığı top mermisinden hayatını kaybeden Melek Alpaydın'ın adını dahi açıklamasında vermeyen Valilik, yaşanan olayı da bir "patlama" deyip geçiştirdi. Patlamanın neyden kaynaklandığı, kim ve nereden geldiği belirtilmeyen açıklamada, Alpaydın'ın kafasına isabet eden top mermisi görmezden gelindi. 

HERKESİN GÖRDÜĞÜNÜ VALİ GÖRMEDİ

Duvarı delip Alpaydın'ı katlettikten sonra evin avlusuna düşen top mermisi olay yerine giden basın mensupları tarafından görüntülenmesine rağmen valilik, "Olay yerinde ve çevresinde meydana gelen olaya ilişkin olarak patlamaya sebep olan herhangi bir materyal elde edilememiştir" şeklindeki açıklamasıyla sadece devlet güçlerince kullanılan top mermisini gizlemeyi tercih etti. 

VALİLİK KATLARI DA 'KARIŞTIRDI' 

Valiliğin "Yapılan incelemelerde ikametin 1'inci katında bulunan duvarlarda iki ayrı delik olduğu tespit edilmiş, konunun daha detaylı araştırılabilmesi için olay yerinden numuneler alınmıştır" açıklaması da gerçeği yansıtmıyor. Top mermisi, iki katlı evin birinci katına değil, ikinci katına isabet ediyor. Valiliğin tek doğru açıklaması top mermisinin "iki delik" açması oldu. (DİHA)

 

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'den 'İngiltere'ye mesaj içeren' yeni infaz videosu

SONRAKİ HABER

Kocaeli Valiliği'nin twitter hesabı hacklendi, okulların tatil olduğu tweet'i atıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...