24 Mayıs 2021 00:30

Ülkücü mafya babalarından kimler medet umuyor?

Çakıcı, Peker ve Küçükyılmaz kolajı

Alaattin Çakıcı fotoğrafı: twitter.com/alattincakici, Sedat Peker fotoğraf: Youtube paylaşımından ekran görüntüsü,  Mücahit Küçükyılmaz fotoğrafı: twitter.com/mucahitkyilmaz

Paylaş

Anadolu Ajansı (AA) Muhabiri Musab Turan’ın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’a sorduğu sorular nedeniyle işinden kovulmasından sonra Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Küçükyılmaz bu açıklamasında “Bir süredir bir mafya babasının iddialarından medet uman pek solcu, muhalif siyasetçi ve gazeteciler, bakalım şimdi de FETÖ’nün savcı, bürokrat, gazeteci kılıklı kamikaze eylemlerine de bel bağlayacak mı?” diye soruyordu.

Bakanların katıldığı programdan önce bakan danışmanları tarafından “Soru yok” diye uyarıldıklarını söyleyen AA Muhabiri Turan, “Ak Parti ismi şaibelerle anılan Süleyman Soylu’dan daha mı küçük?” diye soru sorduğu için işinden atılmakla kalmadı, provokatörlükle suçlanıp hakkında soruşturma başlatıldı. Dahası iktidar borazanı medya organları babası AKP kurucusu olan Turan’ın ağabeyinin FETÖ’cü olduğunu keşfetmekte gecikmediler!

Eğer 2016’daki darbe girişiminin hemen ardından FETÖ’cüleri tasfiye etme adına ilan edilen OHAL ve bunca yıldır devam eden operasyonlara rağmen devlet kurumlarında çalışan biri halen FETÖ’cülükle suçlanıyorsa, bunun tek bir açıklaması olabilir. Demek ki, FETÖ ve AKP o kadar iç içe geçmiş ki bunca yıl sonra bile FETÖ’cüler devlet kurumlarında barınmaya devam edebiliyorlar. Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Küçükyılmaz, babası AKP kurucusu olan birini FETÖ’cülükle suçlarken aynı zamanda bu suçlamanın bize FETÖ’nün dokunulmayan/dokunulamayan siyasi ayağının neresi olduğunu da gösterdiğini bilmelidir.

Organize Suç Örgütü Lideri Sedat Peker, bir dönem kendisinin de bir parçası olduğu iktidarı sarmalayan kirli ilişkiler ağı ile ilgili iddiaları gündeme getirdiği videoların altıncısında 2015’te Hürriyet gazetesinin basılması talimatını, AKP’li bir milletvekilinin ricası üzerine kendisinin verdiğini söylüyor. Bu baskılar Doğan Medya’nın Demirörenlere satılması ve iktidarın borazanı haline gelmesiyle sonuçlanmıştı.

İktidar ve kader birliği yaptığı patronlar, ülkücü mafya şeflerini de kullanarak ağır baskılar ve en zor koşullar altında ayakta durmayan çalışan birkaç muhalif medya organı dışındaki bütün medyayı iktidarın propaganda aygıtına dönüştürdüler ama gel gör ki, mafya babalarından medet umanlar iktidar ve desteklediği patronlar değil, bu kirli ilişkileri yazan solcu-muhalif gazete ve gazeteciler oluyor!

O zaman bizi mafya babalarından medet ummakla suçlayan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mücahit Küçükyılmaz’a soralım:

Sedat Peker; 2015’te Rize’de Erdoğan’a destek mitingi yaparken, 2017’de “başkanlık/tek adam iktidarı referandumu” için “evet” mitingleri düzenlerken, 2018’de ‘Cumhur İttifakı’na destek isterken mafya babasından medet umanlar kimlerdi?

Peker, tam sayfa ilanlarını muhalif medyaya mı; yoksa iktidarın borazanı medya organlarına mı verdi?

Peker, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Suriye’nin ‘kuvayımilliyesi’ ilan ettiği ÖSO’ya, iktidarın iş birliği yaptığı cihatçı gruplara yardım tırları gönderirken kimi destekliyor ve ondan kimler medet umuyorlardı?

Peker’e “En Hayırsever İşadamı” ödülünü verenler (Milliyet) ve onu iftar davetlerinin baş konuğu yapanlar (Akit) iktidar borazanı medya organları değil miydi?

Sonra Peker’e “Türklük Hakanı” unvanı, Kültür ve Turizm Bakanlığı destekli Dünya Karapapak Türkleri Kurultayında verilmedi mi?

Erdoğan’a hakaret ettiği iddia edilen eski milletvekilini dövdürtürken, barış akademisyenlerine “Akan kanlarınızla duş alacağız” tehditlerini savururken (Bu davadan beraat etti), CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nun başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ne karşı provokasyon yaparken, Erdoğan’a ‘diktatör’ diyenleri “Bayrak direklerine asacağız” diye tehdit ederken acaba Sedat Peker’den kimler medet umuyordu?

Oysa Küçükyılmaz’ın mafya babasından medet ummakla suçladığı muhalif medya organları ve gazeteciler, Peker’in geçmişte suç işlerken iktidar tarafından nasıl el üstünde tutulduğunu  haber yaptıkları gibi bugün de aralarında yaşanan çatışmaya bağlı olarak ortaya döktüğü kirli ilişkileri ve iddiaları yazmaya, söylemeye devam ediyorlar.

Küçükyılmaz’a ülkücü mafya babalarından kimlerin medet umduğunu gösteren küçük bir hatırlatma daha…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a “Rizeli, yezit kişilikli, onursuz, dinimizi kullanan, hırsı için ülkemizin fidanlarını telef ettiren, ruhunu şeytana teslim etmiş kişi” diyerek hakaret ettiği halde, ülkücü Mafya Lideri Alaattin Çakıcı’yı Cumhur İttifakındaki ortağınız MHP lideri Bahçeli’nin isteğiyle ‘özel bir af’ çıkartarak kimler salıverdi?

Tek adam iktidarını kurmak için MHP ile ‘Cumhur İttifakı’nı yaptıktan sonra Bahçeli’nin “dava arkadaşım” dediği Çakıcı’ya karşı açtığı davaları geri çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan değil miydi?

Peki, Çakıcı şimdi “Seni bakla kazığı ile tanıştırırım” diyerek kimi tehdit ediyor? Dün Peker’in muhalefete yaptığı tehditleri bugün yapan Çakıcı, iktidar tarafından yine el üstünde tutulmuyor mu?

Küçükyılmaz’ın hiç şüphesi olmasın; biz halka karşı sorumluluğumuzun gereği olarak ortaya dökülen kirli ilişkiler ve bunlarla ilgili gündeme getirilen iddiaların takipçisi olmaya devam edeceğiz. Çünkü biz, halk desteğini yitirdikçe baskı politikalarına daha çok sarılan iktidar gibi organize suç örgütü liderlerine, ülkücü mafya babalarına değil; bu pisliği temizlemeye ve çürümüş düzenden hesap sormaya muktedir olan halkın gücüne güveniyoruz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...