06 Mayıs 2021 00:12

Rus göbek havası

Fotoğraf: MA

Paylaş

Ruslar göbek atıyor. İzlemeyen mutlaka izlemeli. Uçaklarını düşürdük diye domates almayan, bizim büyük devletlilerimizi devlet hastanesi koridorunda muayene sırası bekletmekten beter eden, uçaklarını düşürdük diye seve seve bize füze satan Ruslar, Akkuyu’ya kurdukları nükleer santralle toprağımızı, havamızı, suyumuzu senelerce kirletecekleri yetmezmiş gibi, acayip fiyatlarla bizim elektriğimizi bize satacak olmalarının keyfi ile bir video hazırlamışlar. Olayın ne olduğunu bilmeyen bizden biri filmi izlese, Rusya’nın bilmem ne köyünde düğün oluyor, erkek tarafının başlık parası ödemeden güzel Anadolu kızını gelin aldığını, videonun başındaki oynak hanımın da damadın anası olduğunu, ayaklarını vura vura berezka oynadığını sanır.  Ardından damadın bilumum sülalesi, insanlık tarihinden önceki canlıların haberleşme için kullandıkları yöntemle, ellerindeki çekiçleri, demirleri diğer demirlere, borulara, betonlara vurarak curcunanın düzeyini yükseltirler. Koro kalabalıklaşır. “Bulba”, “Skomaroşie İgra” ile dağlar delinir. Tarım topraklarına betonlar akarken mühendis şapkalı zenneler “Venzelya” oynamaktadırlar.

Bu sırada arkada Akdeniz’in en güzel koyu, “Kurtarın beni” dercesine videoya bakmaktadır. Ruslar hep birlikte vatan toprağımızın üzerinde tepinirlerken bizden gibi görünen bir teyze orada ne işi varsa tepside çay getirir. Teyzem bilmemektedir yıllar önce patlayan Çernobil’in pisliğinin güzelim Karadeniz çayını zehirlediğini, “Radyasyon yoktur” diye çırpınan dönemin bakanının kanserden öldüğünü. O güzel bir şey yapıldığını, daha önce portakal, limon yetiştirdiği toprakları elinden alanların oyunları olmadığını sanmaktadır. Film hoplaya zıplaya biter. Sonrasını bilmiyorum ama büyük ihtimal çekim ekibi komple Antalya sahillerine yüzmeye gitmişlerdir.

Tüm direnişlere, karşı duruşlara, teknik ve bilimsel itirazlara rağmen Ruslara diyet ödemek zorunda kalmış olmamızın bedeli olarak, hem de “Nükleer bomba yapacağız” yalanıyla yaptırılan santral için Ruslar göbek atıyorsa ortada bir sorun var demektir ve sorunu herkes iyi bilmektedir. Türkiye’nin 20 milyar dolara mal olacak ve bedeli 15 yıl boyunca öncelikli olarak halkımıza kilovatı 13 buçuk dolardan satılacak olan bu pahalı elektrik enerjisine ihtiyacı yoktur ve bunun yerine konulabilecek görece temiz enerji üretim yöntemleri vardır. Etrafımızda binlerce atom bombası varken zor bela bir atom bombası üretsek bile bu bombaya da emekçilerimizin ihtiyacı yoktur.

Konu enerji değil, diyet ödeme sorunudur.             

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...