07 Mart 2021 22:42

Operasyon: Süper Lig

halı sahada topa vuran kramponlu ayak

Fotoğraf: pixabay

Paylaş

Futbol tarihimizin en büyük siyasi skandallarından biri sonucu 21 takım - 42 hafta - 40 maç üzerinden oynanan Süper Lig’de son 2 aya girildi. (Çok şükür!)

Takımlar bu periyotta 12-13 maç oynayacak ki bu da en az 25 şike, 50 operasyon, 100 hashtag çalışması demek. (Eyvah!)

Her hafta bıkkınlık, yorgunluk, dargınlık demeden pandemi ortamında dişini tırnağına takan futbolumuzun operasyon emekçilerine şimdiden kolay gelsin. (Rastgele!)

Her maça ayrı kaos şeması, “Riva’daki VAR odası”na düzenek, yayıncı kuruluş çalışanına talimat, hakemin düdüğüne sibop derken 40 kurdun pusu kurduğu çetin geçitleri aşmak… (Allah yar ve yardımcıları olsun!)

Tuttuğu takımı üç günde bir değiştirmekten, her maça ayrı şike yapmaktan bitap düşen, kimi zaman yönettiği müsabakayı kime satacağını unutacak kadar yorulan, TT listelerinin gediklisi hakemlerimiz… Çok fedakarlıkta bulundunuz ama işinizde pek iyi değilsiniz. Hem duymadınız mı, “Yaşamak cesurların hakkı”ymış! (Işıklarda uyuyun!)

Başarısızlıklarının üzerini örtme yolunda Tolkien’in aklına gelmeyecek fantastik senaryolar üreten, alternatif tarih yazımı çalışmaları için arşivlerde, kütüphanelerde dirsek çürüten başkanlarımız… Zihinlerinizi açık tutacak gıdalardan mahrum kalmayasınız. (Tahin-pekmez tabii.)

Türkçeye hakimiyetleri Kurtlar Vadisi dizisinin sınırları kadar olsa da her gün on binlerce taraftarı harekete geçirebilen, kurumları, kulüpleri, sporcuları baskı altına alabilen sosyal medya fenomenlerimiz… Umarız tüm bunları bedavaya yapmıyorsunuzdur. (Tamam, soran olursa sefiri olduğu İstanbul’u almaya geldi diyeceğiz!)

Gazeteciliği hınk deyicilik zanneden, haber vermek değil tuttukları takımı “başarı”ya ulaştırmak gayesiyle yazan dolayısıyla mütemadiyen çarpıtan, kışkırtan, lig bu haldeyken ekstra mesaiye zorlanan amigo muhabirler… (RT FAV PLS)

Sahada hedefe ulaşmak adına her yolu mübah bilmesi öğretilen, en ufak darbede kendini yere bırakan, VAR’ı bile suistimal edebilen profesyonellerimiz. (Bitir hocam!)

Tamamen siyasi ve ekonomik ilişkileri sayesinde geldikleri federasyon koltuklarında, herkesi şüpheye düşüren çıkar çatışmalarını büyüten bu yüzden kimseyi ikna edemeyen ve komplo teorilerinin güçlenmesine neden olan “Abi”ler. (İstifa!)

Ve… Böylesi bir komplo cennetinde maç izleme ısrarını sürdürmesi başkaca rahatsızlıkların işareti olsa da her gün ekran başına geçmeyi sürdüren, arada AlkolikYorumlar mizahıyla kafayı toplayan, rüyalarında “Ünlü Futbolcu Hakan Ünal, jet sosyete Ajda Hanım ve İş İnsanı Ali Bey”i gören eleştirel futbolseverlerimiz. (Allah kurtarsın!)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...