28 Temmuz 2020 00:03

Pandemi sezonunun ölümcül soruları

Fotoğraf: Neşet Karadağ / AA

Paylaş

TFF ülkenin pek çok kurumu gibi, mütemadiyen üzerinde tartışmaların döndüğü veya kamuoyunun dikkatini kitlesel ölçüde çekmediği için tartışmalara sahne olmayan ancak olması gereken kararları veren kurumlardan birisi.

Birkaç yıl evvel kendileri hakkında mahkemelerde hakkını aramaya çalışan Petrol Ofisi Kulübü’nü kapatmışlıkları vakidir. Yahut yaş kontenjanı denilen, dünyanın belki de meslek etiğine en aykırı kurallarından birisini getirip yüzlerce futbolcuyu işsiz bırakan bir kurumdur TFF.

Pandemi sürecinde kah “Tüm önlemleri aldık, maçları oynatıyoruz”, kah "Maçlar seyircisiz oynanacak", kah "Bilim kuruluna saygımız sonsuz, maçları oynatmayacağız” gibi gelgitli ruh halleri ile güdük bir karar mekanizmasına sahip olduklarını cümle aleme ilan ettiler zaten. Yalnız mevzu, sadece mekanizmanın bozukluğu değil. Aldıkları kararlar da sorgulanmaya teşne niteliklere sahip!

Her şeyden öte, liglerin oynatılacağının ilan edildiği süreci düşünelim. Alt liglerdeki takımlara da dönük bir kararlar silsilesi çıkarmışlardı ve tüm takımlar düzenli olarak test yaptıracaktı. Ne oldu? Bir müddet tüm takımlar testlere tabi tutuldu ve idmanlara devam etti ancak ligleri bir anda olduğu gibi tescilleyip sadece play off oynatmaya ve bir elin parmağı etmeyecek sayıdaki takımı küme düşürmeye karar verdi TFF!

İnsanın aklına bu durumda çok bariz bir soru geliyor.

Acaba, bütün çaba istenilen test sayısına ulaşamayan Sağlık Bakanlığı’na, her takımdan en az yirmi test ile toplamda bine yakın testi yaptırarak karınca kararınca destek olmak için miydi?

Dahası...

Bölgesel Amatör Lig’de ve 3. Lig’de çok düşük bir puan farkıyla ikinci sırada olan takımları play off’a kurban vererek apar topar şampiyonların ilan edilmesinin; bu yapılırken de sadece dört takımı küme düşürmenin manası neydi?

Dahası...

Bu adaletsizliğe tepki göstererek futbol şubesini kapattığını açıklayan Ankara Demirspor kulübünü kimler maçlara çıkmaya ikna etti? Vakti zamanında Ulaştırma Bakanlığı’ndan destek aldığı için bu kurumdaki bazı şahısların teknik direktör, kulüp sorumlusu vesaire gibi mevkilere ‘düşündüğü’ kişileri bir düşünceden çok ötesine taşıyarak ilgili makamlara kavuşturduğu söylenen ve hatta TCDD ile Ankara Demirspor arasındaki sponsorluk ilişkileri Meclisteki soru önergelerine konu olan bu takımı maçlara çıkmak için de birileri mi ikna etti?

Ettiyse neden etti?

Aslında biliyorum ki TFF, tam bir gayya kuyusu. İçine doğru bağırıyorsunuz, sesiniz size geri dönüyor.

Yine de bağırmaya devam edeceğim.

Er geç kuyudaki bir çatlaktan sesim sızacak, biliyorum.

Daha doğrusu, bilmek istiyorum.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...