16 Temmuz 2020 00:18

Ya Azrail ise

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Sultan Mehmet İstanbul’u almaya karar vermiştir. Ordusu İstanbul’u karadan ve denizden kuşatır. Günlerce süren kuşatma ve tüm hücumlara rağmen gedik açılamayan kalın surlar askerlerin moralini bozmaya başlamıştır ve paşalar “Sonra geliriz” diye Mehmet’i iknaya çabalamaktadır. Katolik papa yardım işini ağırdan alırken Ortodoks Bizans için savaşanların en tecrübelileri Katolik paralı askerlerdir.

Sultan Mehmet’in en güvendiği silahları, ağır topları da Demir Ustası Hristiyan Macar dökmektedir. Döktüğü dev toplar için Mehmet’ten iyi para almaktadır. Yani Bizans’ı yıkmaya çalışanların da, kurtarmaya çalışanların da içerisinde parayla savaşan her dinden adam vardır. Tıpkı Türk Alparslan Anadolu’ya girdiğinde karşısında Bizans için savaşan paralı Türk askerlerini bulduğu gibi. Tıpkı papanın Haçlı ordularının paralı çapulcularının Kudüs’ü ele geçirmek bahanesiyle önlerine gelen her kenti ve İstanbul’u dinine, milletine bakmadan yağmaladığı gibi. Tıpkı Ortadoğu’da, Kuzey Afrika’da, Libya’da Müslüman’ın Hristiyan, Hristiyan’ın Müslüman için savaşıyormuş gibi yaptığı savaşların paralı askerleri gibi. Sapla saman birbirine karışmış, orduların içerisinde kimin ne için savaştığı birbirine girmiştir.

Rivayet o ki, İstanbul düşmek üzereyken Ayasofya’nın Ortodoks papazları meleklerin erkek mi, dişi mi olduğunu tartışmaktadır. İstanbul düşer, Bizans yıkılır, meleklerin ne cins olduğu anlaşılmaz ama imparator ölür, İstanbul’un kutsal olduğuna ve sonsuza kadar tanrının koruması altında olduğuna inandıkları için Sultan Mehmet’e teslim olmayıp kendilerini Ayasofya’ya kilitleyen ve orada tanrı tarafından korunacaklarına inanan insanlar ölür. Herkes tanrının yanlarında olduğuna inanır ama tanrı bazen Hristiyanları, bazen Müslümanları kayırmaktadır. Bir çağ kapanır, bir çağ açılır ama papazlara bir şey olmaz. Onların cinsiyet tespiti gibi önemli görevleri vardır.

Cinsiyetlerini bilmem ama görevi doğa olaylarını idare etmek olan Mikail’in ülkemizi pek sevmediği aşikar. Yangını, seli bir yandan, şimdi deprem hesapları yapıyordur. İsrafil şimdilik beklemede, kıyamet gününü bekliyor. 2 defa Sur’a üfleyip, Allah’ın sevmediklerini anında uçmaya gönderecek. İşi peygamberlere vahiy getirmek olan ve son vahiyi 1400 yıl önce getiren Cebrail ne yapıyor Allah bilir. Bir tek Azrail yoğun çalışıyor. Alimler daha iyi bilir ama eğer meleklerin cinsiyeti varsa Azrail erkektir.

Sorun büyük. Ayasofya’daki resimler ne olacak? İyi ki heykel yok. Haftaya ilk cuma orada. Neyse ki ülkemizin önemli insanları sorunu çözmek için gece gündüz televizyonlarda konuşuyorlar. Telaşlanmayın, bir çözüm bulacaklardır inşallah.

Ne diyor geleceğin lideri şimdinin gençlik kolu başkanı?

“Ulan fakirler beni rahatsız etmeyin.”

Şimdi kıdem tazminatı, işsiz gençler, kadın cinayetleri, yolsuzluk, haksızlık konuşacak zaman mı? Ayasofya’nın tavanında 3 meleğin yüzü kapalı biri kötü kötü bize bakıyor. Ya bakan Azrail ise? Korkmayın, namazdan önce onun yüzünü de kapatacağız.         

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...