07 Mayıs 2020 00:32

Darbe marbe

Akıl Çemberi isimli programda darbe tartışması.

Ekran görüntüsü CNN Tür'te yayınlanan "Akıl Çemberi" isimli programdan alınmıştır.

Paylaş

Ortalık toz duman. Tozu, dumanı kaldıran da iktidarın kaybedilebileceği fikrinin zerresine bile katlanamayan, emri hak vaki olmadan koltuklarından ayrılmaya niyetleri olmayan siyasetçiler. Oysa ülkenin, sokağın gündemi bambaşka. “Oh be, ekranlardan, gecelerimizden, evlerimizden yok oldular” diye sevindiğimiz her şeyi bildiğini sanan yüksek egolu, kavgacı ama her şartta saplantılı yandaş tayfa bu suni gündem sayesinde yine ortalığa doluştu. Burun deliklerini aça aça olmayan, olmayacak darbenin tartışmasını yapıyor. Bu ülkede yapılan tüm darbeler ABD’nin menfaatleri için yapılır. Sonra Deniz, Hüseyin, Yusuf daha dün ABD’nin çıkarları için katledilir. Eh, Başkan Trump ile bizimkilerin samimiyeti göz önüne alındığında darbe diye bir gündemin olmadığı açık ama konu iktidar için güzel ve heyecanlı. Mikrondan küçük virüs ile savaşırken en azından Trump kadar becerikli bile olamayıp bir dış düşman yaratamayan bizimkiler sonunda virüsün alternatifini buldular.

Ama partililer ne kadar yırtınırsa yırtınsın, yandaş yorumcular istedikleri kadar zıplasın, eksik akıllı muhalifler bu işin savunmasına geçip, oyuna gelmezlerse bu darbe işi tutmaz. Çünkü darbe marbe sokağı ilgilendirmiyor. Çocukluğumun “Ölü İmdat”ı gibi olmalıyız. Ölü İmdat aklına bir şeyi koydu mu, bir şeye inandı mı asla vazgeçmezdi. Fazla sıkıştırınca da basardı küfür, “Ana…..” Tutardık, kızardık, kovalardık, hırpalardık, hava. Her şartta direnirdi; “Ana..zı….”

Şimdi büyüdük. Artık küfür etmiyoruz ama Ölü İmdat kadar olmasa bile tutarlı ve ısrarlıyız.

Kovalarken bağıracağız.

- Ulan Atatürk Havalimanında o kadar bina boş dururken milyarları neden prefabrik barakalara harcadınız. Hani kent ormanı, millet bahçesi yapacaktınız oraları?

- Darbe geliyoooorrr. Demokrasi katledileceeekkkk.

- Yemeyin bizi, bırakın safsatayı. Millete yardım diye dağıttığınızı iddia ettiğiniz 200 milyar liranın kaç parası karşılıksız verildi fakir fukaraya. Kaç lirası faizli kredi olarak dağıtıldı zevata?

- Darbecileeeeerrrr!!!..

-Düzgün durun. Enflasyon hesabına, olmayan uçak, tren fiyatlarını yazıp aylık enflasyonu yüzde 10 buçuk çıkarmayı becerdiniz. Milletin mutfak enflasyonu yüzde kaç? Kaç kişi evine ekmek bile götüremiyor?

- Demokrasi katledileceeeekk.

- Kıpraşmayın. Her gün başka kafayla aldığınız kararlarla milleti ambele ettiniz. Öğrenciler ne yapacaklarını şaşırdılar. Hani utanmasanız “Boş verin sınavları, korkmayın gençler herkesi ODTÜ’ye, Boğaziçi’ye, Hacettepe’ye alacağız. Yer kalmazsa Amerika’ya göndereceğiz” diye sallayacaksınız.

- Darbeeeeeee…

-İtiştirmeyin. Söyleyin bakalım 130 binden fazla kişi virüse yakalandı. Bu 130 bin kişinin, sizin rakamlarınızla hayatını kaybeden 3 bin 600 kişinin kaçı işçi? Kaçı hangi gelir gurubundan? Her toplantı sonrası 4 milyon kişiye 1000’er lira verdik dediğiniz 4 milyardan, işçinin kendi parasıyla biriktirdiği fonlardan verdiklerinizden başka kime ne verdiniz cebinizden?

-Darbe, darbe, darbe, darbe.

-Kesin lan. Bu yaştan sonra “Ölü İmdat”laştırmayın bizi.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa