10 Aralık 2018 23:00

Başlıksız

Başlıksız

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Köşendeki yazıların konusunu hangi kaynaklardan, nasıl seçiyorsun” diye sordu bir arkadaşım.

       “Çoğunlukla gazetelerden seçiyorum” dedim, “Başta gazetemiz Evrensel olmak üzere, Cumhuriyet ve Hürriyet gazetelerini tarıyorum. Genellikle kültür alanındaki konulara eğilirim. Ama toplumumuzu ilgilendiren her konuya açık olduğumu da söylemeliyim. Bazı günler gazetelerde öyle haberler ve ilânlar çıkıyor ki, hepsi de beni ve dolayısıyla okurlarımızıilgilendiriyor. Örnek mi istiyorsun? Aynı günün Cumhuriyet gazetesinde, değişik sayfalarda çıkan şu haber ve ilânlar beni ilgilendirdi:

Zehir soluyan Dilovasında çocuklar temiz havaya hasret

RADYOLOJİ ALARMDA: 20 binradyoloji çalışanı işsiz. Çalışan ise personel eksikliği yüzünden aynı anda 3 cihaza bakmak zorunda. Kanser patladı (sayfa 3).

Ve bir ölüm ilânı:

7 Aralık 1979’da uğradığı silahlı saldırı sonucunda aramızdan ayrılan, katilleri ve azmettiricileri bu güne kadar yargılanıp cezalandırılmayan babamız PROF. DR. CAVİT ORHAN TÜTENGİL’i ölüm yıldönümünde anmak için bugün saat 10.30’da yine mezarı başındayız. Babamızı sevgi, saygı ve eksilmeyen bir özlemle anıyoruz. KAYA TÜTENGİL- DENİZ TÜTENGİL MAZLUM(Sayfa 5)

      Bir de anma ilânı:

Türkiye’de bilgisayar teknolojisinin / bilişimin öncülerinden, seçkin bilim adamı Dr. Necdet Bulut bundan 40 yıl önce Trabzon’da karanlık faşist güçler tarafından katledildi. Ülkemizin geleceğinin NECDET BULUT’ların anılarının ve mücadelelerinin yaşatılmasıyla aydınlanacağına olan bütün inancımızla,

sevgili arkadaşımız

Dr. NECDET BULUT’un

anısı önünde saygıyla eğiliyoruz

Türkiye İşçi Partili arkadaşları.

Anma: 08 ARALIK 2018 Cumartesi saat 11.00’de mezarbaşında

(2. kapı-L17-83 Ankara Karşıyaka Mezarlığı) (Sayfa 5)

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...