18 Nisan 2018 00:15

Baskın seçim

Baskın seçim

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Tam oturmuş AKP yandaşı yazarların dahi Esad’ın Duma’da kimyasal silah kullandığı iddiasına inanmadığını; ABD-İngiltere ve Fransa’nın füze saldırısı ve sonrası yaptıklarını “tiyatro” olarak tanımladığı, saldırının asıl gerekçelerinin farklı olduğu konusunda bir şeyler yazacaktım ki; Devlet Bahçeli bombayı patlattı. Baskın seçim.

Bahçeli, “26 Ağustos 2018 tarihinde cumhurbaşkanı ve milletvekili seçimlerini yapalım” diyor.

Bugün yapılacak Erdoğan-Bahçeli görüşmesinde de bu konunun ele alınacağı ileri sürülüyor. Erdoğan ve AKP sözcüleri sürekli olarak erken seçim yok diyorlardı. Aslında Bahçeli de on beş gün öncesine kadar erken seçim yok diyordu. Bahçeli, bu on beş gün içinde ne oldu da, şimdi birdenbire erken seçim istiyor?

Ekonominin her geçen gün daha kötüye gitmesi mi erken seçim çağrısının nedeni? Yoksa, İYİ Parti korkusu mu?

Erken (baskın) seçim hukuken mümkün mü? Şu an için değil. En azından başkanlık sistemi 3 Kasım 2019 seçimleri ile birlikte yürürlüğe girecek.
Bahçeli 26 Ağustos’ta erken seçimi nasıl yapacaklarının hukuki yolunu da anlatsa iyi olur. Yoksa, Bahçeli, Erdoğan’ın fiili olarak kendini başkan yapması gibi Anayasa ve yasaları yok uyum yasaları sırasında yapacağı birkaç yasa değişikliği ile bu erken seçime hukuki zemin hazırlarım diye mi düşünüyor?

Kimilerinin dediği gibi, Bahçeli gündem değiştirmek için mi erken seçimi ortaya attı?

Bahçeli’nin erken baskın seçim çağrısı; ister gündem değiştirmek için olsun, ister gayrihukuki yollardan gerçekten baskın seçim yapmayı önersin; bir şeyi açıkça ortaya çıkarıyor. AKP-MHP koalisyonu gelecek günlerden çok korkuyor. İttifaklarının yokuş aşağı hızla ilerlediğini iki parti de görüyor. Onun için ne yapabiliriz diye can havliyle sağa sola saldırıyorlar.

Fakat, korkuları ve nafile çabaları onları kurtaramayacak.Ekonomideki gelişmeler onları da önceki hükümetler gibi götürecek. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...