08 Mart 2017 00:10

Almanya'ya karşı birleşik milli cephe!

Almanya'ya karşı birleşik milli cephe!

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Diktatörlüğe HAYIR eğilimi güç kazandıkça tek adamcılar, saflarını sıkıştırmak için her yolu deniyorlar. İçinde bulunduğumuz süreçte, politik muhalefet açısından hiçbir şey referandumda HAYIR sonucunun çıkmasından daha önemli değildir. Kıpırdayan her şey bu hareketin bir parçası olarak değerlendirilmelidir. Bazı muhalifler bunu görmüyor ve iktidarın milliyetçi-ırkçı-devletçi hamleleri karşısında bocalıyor. 

Türkiyeli göçmenler arasında AKP’nin kampanyası çerçevesinde EVET propagandası yapmak üzere görevlendirilenler, düşünce açıklama özgürlüklerinin kısıtlandığını ileri sürüyorlar. Bunlar TC Hükümetinde bakanlık görevinde bulunanlar. Binlerce akademisyen, gazeteci ve yazar bu şahısların hükümeti tarafından düşüncelerini açıkladıkları için hapse tıkılmışken, kendileri için Almanya’da özgürlük kavgasına girmiş rolü oynamaları HAYIR cephesinde de kimilerini kandırabildi. 

Şimdi AKP ve onun borazanları şiddetli bir anti Alman kampanyası yürütüyor ve bunu “Nazizm’e karşı düşünce özgürlüğü” kılıfına sokmaya çalışıyor. Kendilerinin en koyu Nazi’den daha Nazi olduğu gerçeği bir yana, bu yaygaranın EVET oylarını derleyip toparlamaya hizmet edeceği hesabı yaptıkları gözden kaçmamalıdır. Görünüşte bir dış politika ve düşünce özgürlüğü sorunu haline getirilen bu durum, bütün hak ve özgürlüklerin sıfırlanacağı bir iç saldırının parçası kılınmıştır. Almanya’ya edilen her küfür, aslında HAYIR diyecek olanları hedefe koymaktadır. Dünkü sözde gazetelerden birinin manşeti, “HAYIRCILARIN ANASI ALMANYA” idi. 

Almanya, şu anda her bir EVET oyu için kan akıtmayı bile göze almış olanların kendi saflarını genişletmek için salladıkları bir korkuluk haline gelmiştir. Dağılma eğilimlerini içinde taşıyan ve günden güne güç kaybeden EVET cephesi, kendi birliğini koruyabilmek için bir düşmana ihtiyaç duymaktadır. Bugün bu görev Almanya’ya düşmüştür. Yarın Suriye’de ABD, Rusya, Kürtler bu rolü üstlenecektir…

Muhalefet ve EVET oyu verecek herkes bu türden düşman yaratma oyunlarında kendisini koruyabilmelidir. 

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...