27 Haziran 2015 00:52

Örgütlenme güzel şey be kardeşim

Örgütlenme güzel şey be kardeşim

Fotoğraf: Envato

Paylaş

7 Haziran 2015 genel seçimi çeşitli yönlerden önemli gelişmeleri getireceğe benzeyen eşiğe benziyor.
Niçin kesin söylemiyor da benziyor diyoruz? Çünkü, meşhur sözdür: Osmanlıda oyun bitmez; biri olmazsa öbürü...

Seçim sonuçları üzerinde her türlü yorum ve değerlendirme yapıldı. Onları bir yana bırakıp geleceğe yönelik olasılıklara bakıldığında, şunlar akla gelebilir.

Değerlendirmelere bakınca, en düzgünlerinden sayılacak bir değerlendirme Cumhurbaşkanı
Recep Tayyip Erdoğan’dan geldi: “Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir” dedi. Önceleri “halkımız” derdi. Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yermiş misali... 

Evet, niçin kesin söz etmiyoruz? Çünkü olasılıkları düşünüyoruz.

Örneğin; Başbakan ve AKP Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’ya yeniden hükümeti kurma görevi verir, kuramaz.

Numan Kurtulmuş sırada bekliyor ama, onu da şimdilik geçiniz. “Taktiğin” en güzeli de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya hükümeti kurması için başbakanlık görevi vermesi olur! Yine taktik gereği, AKP’nin hükümete dışarıdan destek vereceği öne sürülür. Gel, buradan yak! İnanır mısın inanmaz mısın. İnansan bir türlü, inanmasan kaç türlü? CHP’liler bir yandan kendileriyle didişirken, bir yandan da bakanlık rüyasına kapılanlar iki arada bir derede kalır. Kılıçdaroğlu’ya ise, başını kaşımak düşüyor, kolay gelsin!

VELİLER ÖRGÜTLENİYOR

Bizim övgüyle söz etmek istediğimiz örgütlenme, politika örgütlenmelerinin dışında, başta kısaca STK diye anılan örgütler geliyor. Bir gazete haberinde gördük; öğrenci velileri de dernek kurarak örgütleniyor. 
Eskiden veliler ile öğretmenleri bir araya getirip öğrencilerin durumunun konuşulduğu “okul aile birliği” toplantıları yapılırdı. O devrin koşullarına göre hiç yoktan iyiydi. ama “milli eğitim bürokrasisinin” gözetimi ve etkisi altındaydı. Şimdi dernek sağlam bir tüzükle bağımsız olarak ülke düzeyinde çalışma yapabilir.
Derneğin çalışma alanları arasında, öğrencilere şiddet uygulanmaması da bulunuyor ki, çağdaş bir gelişme.

Şiddete karşıtlık konusunda kadın örgütlerinin öncülük ettiği yadsınmamalı. Bu güzel bir şey be kardeşim!
Şakayla karışık şunu söyleyerek konuyu kapatalım. Bu gidişle, gün gelir, “erkek hakları” amaçlı örgütler kurulursa ve erkeklere şiddet uygulanmaması için çaba harcarlarsa şaşırmamalı.

BİR ŞİİR

Dizelerimiz Mehmet Yaşın’ın Büğülü Sevgi Türküsü şiirinden:
“Serum iğne oksijen / bunların hiçbiri / seviyorum seni / ölmeyeceksin /şarkılar çağırıp / dans edeceğim dans edeceğim / seviyorum seni / ölmeyeceksin // papaz ile doktor / varsın boşuna desin / seviyorum seni / ölmeyeceksin // yok olacak ölüm / uçurtmaların kanatları / balıkların gözyaşlarısın / seviyorum seni / seviyorum seni / ölmeyeceksin”

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...