25 Şubat 2014 00:37

Müslüman Türklerden 'tık' yok

Müslüman Türklerden \'tık\' yok

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Hemen hemen 75 milyonluk Türkiye’nin sanırım çoğunluğu Müslümandır, İslamcıdır, dincidir, hiç değilse süslümandır, çakma Müslümandır. Ama haftalar geçti, Recep Bey’in üç Aslan’ından birinin (Diğerleri: Mikail Aslan /Adının anlamı, “Rızk dağıtan Melek”miş/ Recep Bey’in eski bir mesai arkadaşı… İkincisi, Meclis’teki kadın gazetecilere, “Bende sizin bacak aranızın fotoğrafını çektirsem” sözleriyle ün kazanan, daha sonra da yine Mecliste Malkoçoğlu Cüneyit gibi karşısındakilere uçan tekmelerle saldıran Zeyid Aslan…) Evet, üçüncü Aslan da, Fevai Aslan.
 Fevai Aslan şöyle buyurmuş, AKP’lilerin Başbakanı için:
 “Allah’ın bütün vasıflarını üzerinde toplayan lider…”
 75 milyonluk Türkiye içinde, sadece bir kişi, CHP Milletvekili Mahmut Tanal yargı yollarına başvurdu. Kendilerine “Hırsız” diyene dava açmayı düşünen Meclisteki AKP’lilerden, Sevan Nişanyan’a İslami bir konuda dava açanlara varıncaya kadar herkes suspus. Hadi Recep Bey, “Eyvallah” diyebilir, bana da yeni sakalım yüzünden “Zeus Habora” deseler kabullenirim. Neyse…
 Yahu kuzucuklarım, adamın biri, Recep Bey’i “Allah” ilan ediyor, sizden ses çıkmıyor.
 Aslında her şey, 2003 yılında başladı. Fazla yer kaplamamak için, dikkatimi çeken ve birbirleriyle bağlantılı olduklarını sandığım bazı şeyleri, kısaca, yorumsuz yazacağım:
1) Sanırım AKP’lilerin “Büyük İslâm Âlimleri”nden biri olan M. Akif Beki’nin (Cehaletime verin, ilk kez duydum bu âlimin adını) “Erdoğan’ın Harfleri” başlıklı bir kitabı çıkıyor, mayıs 2003’te. O harflerden anladığıma göre, Recep Bey’in adı gizli, açık her şeyi bilen, dirilten, hayat veren anlamına geliyormuş.
2) Arkası geliyor… “Padişah… Dünya Lideri… Halife…” falan.
3) Bir gün Recep Bey, “Bu köyde 3 şerefeli minare olmaz,” deyip, 3 şerefeden ikisini yıktırıyor.
4) Yine bir gün, bir propaganda konuşması yüzünden saatini kaçırdığı namaza gecikiyor. Ama sağolsunlar, caminin ileri gelenleri, ezan saatini geciktiriyorlar. Recep Bey gelince ezan okunuyor.
5) Bir kentin AKP’li ileri geleni, “Recep Bey için günde 2 rekat Şükür Namazı kılınmalı,” diyor. “Şükür Namazı”nın adını bildiğine göre, sanırım bu namazın sadece kimin için kılınacağı da bilir, bu zat.
6) Bir AKP Meclis Üyesi, “Recep Bey’in koluna dokunmak ibadettir,” der. “İbadet kime edilir?” Herhalde bu kardeşimiz daha öğrenmemiş. (Bunu okuyunca, yıllar öncesi, Mehmet Barlas’ın Recep Bey’in yanağından okşayışının fotoğrafı geldi gözlerimin önüne. İşte “İbadetin feriştahı”.
7) Bir iş adamı, Recep Bey’in dalların yapraklanmasını sağlayabileceğini söylemişti.
8) Bir AKP İl Yöneticisi, Recep Bey’in sineklerin uçuşunu bile bildiğini savunmuştu.
9) Bir önceki seçimlerin öncesinde, bir Orta Anadolu kentinde, ana caddede bir döviz: “Son Peygamberimiz, Hoş geldiniz.”
10) Sonunda “Booommm… Çanak-çömlek patladı” F. Aslan’ın sözüyle…
Yakında seçimler var. Yine bir Arslan çıkar ortaya, “Allah, hasletlerini Recep Tayyip Bey’den almıştır,” derse sakın şaşırmayın kuzucuklarım, oldu mu…

RECEP BEY NİÇİN BU KADAR SİNİRLİ?
60 yaşını yaşama dönemine girdiği için olmasın?!..

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...