05 Kasım 2013 07:58

Çıkan oyuncu Muslera

Çıkan oyuncu Muslera

Fotoğraf: Envato

Paylaş

Galatasaray’da geçen sezon yedek gözüyle dahi bakılmayan Hakan Balta dışında aktif bir sol bek alternatifi olmadığını Sağır Sultan bile biliyor. Hakan sakatlanınca son iki haftadır sol açıktan Bruma’nın kesilip Dany’nin orada kullanılması bile tek başına absürt kalırken şimdi yeni yeni fark ediliyor ki Galatasaray’da kadro defoları sadece sol bekten ibaret değil ve bu kadro taraftarları için hoş olmayan birçok sürprizi barındırıyor.
Biliyorsunuz, Konyaspor maçında Muslera bir sakatlık geçirdi ve bu sebeple 1 ay sahalardan uzak kalacağı açıklandı. Muslera Galatasaray’da öyle bir figür ki arkasında kim var diye kimsenin kafa yormadığı belli, yöneticilerin bile... Sezonun kaderinin çizileceği Kopenhag, Fenerbahçe ve Real Madrid maçlarında kendi sakatlığını yeni yeni atlatan 22 yaşındaki Eray İşcan’la çıkılacak gibi. Ufuk sakat, Aykut ise Şampiyonlar Ligi listesinde yer almıyor. Bu da Galatasaray kalesinin bir anda beş gömlek aşağı inmesi anlamına geliyor. Kulübün bildirim yaptığı Kamuoyu Aydınlatma Platformu (KAP) verilerine göre maç başı ücretler haricinde futbolcularına yıllık 44.2 milyon avro ödemeyi taahüt eden bir kulübün düşmesi gereken bir durum olmadığı açık. Taraftar ise durumun vehametinin farkında, “Allahtan teknik direktör Bülent Korkmaz değil, kaleye Eray yerine Melo geçerdi” esprisi dilden dile dolaşıyor şimdiden.
Artık saha içindeki görev 22 yaşındaki Eray’ın omuzlarında… Bundan 10 sene sonra Galatasaraylıların anılarında adı hatırlanmayan bir yedek kaleci olmak yerine kendine profesyonel bir kariyer inşa edebilme fırsatı ellerine gelmiş durumda. Bunu değerlendirmek onun önce kendine sonra Galatasaray nezdinde görevi. Fakat bu garabetin tek boyutu kaleye Eray’ın geçmesi değil.
Kadro mühendisliği kavramına hakaret gibi duran bu dengesiz yapının esas sorunu ligde… İki hafta önceki Kopenhag maçında çok da iyi oynamasına karşın o günden bu yana lig kadrosuna giremeyen Bruma belki de bu hafta Kadıköy’de ilk 11 çıkabilir. 10 milyon avro bonservis ödediğiniz, üstelik performansı da gayet iyi olan bir oyuncunun kadroya girme ihtimali as kalecinizin sakatlığıyla ilintiliyse Galatasaray’da transfere yön verenlerin oturup sıkı bir özeleştiri yapması şart. İlk 18’de 12 yerli oyuncunun bulundurulma zorunluluğunun olduğu mevcut statüye geçilen yazda Galatasaray’ın yaptığı yerli oyuncu transferi sayısı geldiği gibi giden Erman Kılıç sayılmazsa “0”, yazıyla sıfır. 44 milyon avro maaş bütçeli bir takım oluşturup bu kadar alternatifsiz bir hale sokabilmek gerçekten yetenek ister. Bakalım, Roberto Mancini’yi belki de aklının ucundan geçirmediği hesaplamalarla kadro oluşturmaya mahkum eden bu yerli oyuncu havuzunda genişle- meye gidilecek mi? Tabii Kopenhag ve Kadıköy deplasmanlarında sezonu yakan sonuçlar alınmazsa…

KEYİFLİ BİR 15 DAKİKA İÇİN

Bu yazıyı buraya kadar okuduysanız futbola vakit ayırmayı seven birisiniz demektir, öyleyse size başka bir önerim olacak. 8 dilde gerçekleştirilen ve Avrupa’da futbol taraftarlarının eğilimlerini araştıran, doldurması da fazlasıyla zevkli bir anket var. Tam açılımı Football Research in an Enlarged Europe olan ODTÜ’nün de dahil olduğu sekiz Avrupa üniversitesinin katkı verdiği Avrupa Birliği destekli FREE Project’in 8 dilde hazırladığı bu anketi şimdiden 10 bin kişi doldurmuş durumda. Siz de yaklaşık 15 dakikanızı ayırıp  http://www.free-project.eu adresinden bu ankete katkı verebilir, aynı zamanda keyifli bir vakit geçirebilirsiniz.

YAZARIN DİĞER YAZILARI
Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...