11 Aralık 2014 12:59

Erdal’ın mücadelesini yok edemiyorlar

Erdal’ı 17’sinde yaşını büyüterek öldürenler bugün Berkin’i ekmek almaya giderken öldürüyor. Dün 17 yaşında Erdal’ı asanlar bugün Uğur’u, Ceylan’ı, Medeni’yi öldürüyor

Paylaş

Erhan KURUL
Fırat Üniversitesi 

Erdal Eren...

Kendini devrim ve sosyalizm davasına adayan, ezilen ve sömürülen halkların kurtuluşuna adayan devrimci...

Sınıfa, halka ve elbette devrime sıkı sıkıya bağlanan liseli genç, işçi sınıfı örgütünün neferi...
İşkence ve idam karşısında halkına bağlılığını gösteren yiğit devrimci…
34 yıl geçti 12 Eylül faşist darbesinin üzerinden. Vehbi Koç’un Kenan Evren’e “Yakalanan anarşistlerin ve suçluların mahkemeleri uzatılmamalı ve cezaları süratle verilmelidir. Komünist partinin, solcu örgütlerin, Ermenilerin, Kürtlerin kötü niyetli teşebbüslerini devam ettirecekleri muhakkaktır. Emrinize amadeyim” demesinin üzerinden tam 34 yıl geçti.

Yayılarak büyüyen işçi ve emekçi hareketini, gelişip güçlenen gençlik hareketini ve boy gösteren Kürt hareketinin mücadelesini engellemek isteyen egemen sınıflar, askeri darbeyle yönetimi ele aldılar ve temsil ettikleri sermayenin dediklerini birebir uygulamaya başladılar. Astılar, işkence yaptılar, gözaltında kaybettiler, katlettiler…

Ve bugün sistemin sürdürücüleri sömürüye, baskıya, işkenceye ve öldürmeye devam ediyor. Erdal’ı 17’sinde yaşını büyüterek öldürenler bugün Berkin’i ekmek almaya giderken öldürüyor. “Esnaflar gerektiğinde asayişi sağlayan polistir” diyerek Ali İsmail’i döverek öldüren esnaflara da görevlerini yaptıklarını hatırlatıyor, hem de mahkemenin olduğu gün!

Dün 17 yaşında Erdal’ı asanlar bugün Uğur’u, Ceylan’ı, Medeni’yi öldürüyor. Dün temsil ettikleri sermayenin emirlerini uygulayanlar bugün de aynı sistemi işletiyorlar. Soma’da, Ermenek’te işçilerin ölümüne sebep olup, Ülker’de, Sütaş’ta işçileri sendikaya üye oldukları için işten kovuyorlar.
Ancak eski düzeni devam ettirenler Erdal’ın mücadeleci ruhunu yok edemiyorlar!
Erdal’ın mücadeleci tutumu Gezi direnişinde de görüldüğü gibi yok edilemiyor. O mücadele ruhu dün Kobane’de çatışırken şehit olan Bager’de, Kobane’ye yapılan saldırıları protesto ederken öldürülen Mert’de yaşıyor. 

Ve bizler; liseliler, üniversiteliler, kadınlar, işçiler Erdal’ın mücadeleci tutumunu bugün işçi ve emekçilerin kendi iktidarını kurması için sürdürmeli, ezilen ve sömürülen halkların özgürlüğü için bu tutumu daha da ilerletmeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Ülker işçisi yalnız değildir

SONRAKİ HABER

Çukurova Üniversitesi öğrencileri Erdal Eren’i andı.

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...