11 Aralık 2014 12:52

Direniş sürsün direnen işçiler kazansın

Hepimizin umudu olan, üretimi elleriyle büyüten işçi sınıfını küçük de olsa yardımlarınızla yalnız bırakmayın. En azından bunu yapabiliriz. Direniş sürsün, direnen işçiler kazansın.

Paylaş

Özhan ÖZTÜRK
Süleyman Demirel 
Anadolu Lisesi
İstanbul

44 gündür direnen Ülker işçilerinden haberiniz var mı? Peki ne için direndiklerinden? Ülker işçileri en doğal, demokratik hakları olan sendikalaşma haklarını Hükümetin işine gelmeyen bir sendikaya üye olmaktan yana kullandıkları için işten çıkarıldılar. Ama Ülker işçileri 44 gündür direnişi bırakmadı ve gün geçtikçe destekleri, dirençleri katlanarak büyüdü. Çünkü işçiler bilir ki; ya direnmek ya boyun eğmek... İki seçenekleri vardır. Boyun eğmenin sonu daha çok işten atılmaktır, taşeron eliyle ölümdür, daha çok sömürülüp daha az ücret almaktır.

Biz geleceğin işçileri, emekçileri, Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi gençleri olarak Ülker direnişçilerine destek vermek, uğradıkları haksızlıkları okulumuza duyurmak istiyoruz. Bu amaçla Ülker işçilerine verilmek üzere bir yardım kampanyası başlatıyoruz. Sınıf sınıf gezerek onların uğradıkları haksızlıkları anlatıyor, onlar için yardım topluyoruz. Bedri Baykam’ın boş bir çerçevesine 125 bin dolar verdiğini pişkince söyleyen patrona karşı, emeklerinin karşılığını alamayan işçilerin safındayız. Emeğin, vicdanın, haklının yanındayız.

Bizim okulumuzda başlattığımız bu kampanya okyanustaki bir damla, büyük bir yangının ilk kıvılcımı gibidir. Önemli olan bunu yaymak, genişletmektir. Bizler, okulumuzda başlattığımız bu kapmayanın diğer liselere örnek olmasını istiyoruz. Bunu Kartal’daki liseler, İstanbul’daki liseler derken ülke çapında genişletebilir, bütün okullara yayabiliriz. On binlerce insanı bu haksızlık karşısında bilinçlendirmek bizim elimizde. Medyanın sakladığı, gazetelerin yazmadığı bu haksızlığa karşı insanları bilinçlendirmek bizlere düşüyor.

Bizler, Kartal Süleyman Demirel Anadolu Lisesi olarak bir kıvılcım çaktık, bunu büyütmek ve güçlendirmek hepimize düşüyor. Sizler de Ülker işçileriyle 1 liranızı paylaşın, direniş büyüsün. Hepimizin umudu olan, üretimi elleriyle büyüten işçi sınıfını küçük de olsa yardımlarınızla yalnız bırakmayın. 
En azından bunu yapabiliriz. Direniş sürsün, direnen işçiler kazansın.

ÖNCEKİ HABER

Korkarak, sıkılarak yanlış düzeltilmez

SONRAKİ HABER

Ülker işçisi yalnız değildir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...