10 Aralık 2014 15:36

KOÜ Hukuk öğrencilerinden işçi ölümlerine tepki

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) hukuk öğrencileri, Öteki Hukukçular Platformu oluşturarak “İş cinayetleri ve işçi hakları” konusunu ele alan bir panel gerçekleştirdi. Dekanlık önce panele izin vermese de öğrencilerin protestosu üzerine geri adım attı.

Paylaş

Kocaeli Üniversitesi(KOÜ) hukuk öğrencileri, Öteki Hukukçular Platformu oluşturarak  “İş cinayetleri ve işçi hakları” konusunu ele alan bir panel gerçekleştirdi.  Dekanlık önce panele izin vermese de öğrencilerin protestosu üzerine geri adım attı.

Öteki Hukukçular Platformu üyesi öğrenciler panel öncesi bir basın açıklaması düzenledi. Basın açıklamasını okuyan Hüseyin Erpolat, düzenledikleri panele karşı çıkan dekana tepkili olduklarını belirterek, “ İş cinayetlerinin çok yüksek rakamlara ulaştığı, patronların aymazlığının ve yöneticilerin umursamazlığının son noktaya vardığı, düzende biz son 12 yılda 15 bin işçisini kaybetmiş bir ülkede yaşayan hukuk fakültesi öğrencileri olarak sessiz kalamazdık” dedi.

Ardından etkinlik KOÜ Akademisyenleri, Doç. Dr. Aziz Çelik, Yrd. Doç. Dr. Emek Bayrak ve Av. Selçuk Kozağaçlı’nın katılımıyla sürdürüldü.(Kocaeli/EVRENSEL)

 

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli’de sendikalardan bütçe yürüyüşü

SONRAKİ HABER

KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den 2015 bütçesine tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...