06 Aralık 2014 07:37

Alzheimer olsaydım da görmeseydim!

Yavuz Bingöl’ün “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” sözlerine babası Yılmaz Bingöl de tepki gösterdi.

Paylaş

Yavuz Bingöl’ün “Tayyip Bey’in annesine küfredildi, o da Berkin’in annesini yuhalattı. Bu çok insani” sözlerine babası Yılmaz Bingöl de tepki gösterdi. Sözcü'den Uğur Dündar'a konuşan Yılmaz Bingöl, “Annesi Alzheimer olduğu için yaşananları unutacak. Ama ben günlerdir uyuyamıyorum. Oğlumun, iktidara karşı dik durmasını isterdim… Nasıl değişti bilmiyorum. Keşke ben de Alzheimer olsaydım da bunları görmeseydim” dedi. Baba Bingöl, “Oğlum adına Berkin’in ailesinden özür dilerim” dedi.

TOPLUMUN SANATÇISIYDI, ARTIK KASETLERİ KIRILIYOR

Yılmaz Bingöl,  "Üç-dört gündür uyuyamıyoruz. Yavuz’un toplumda büyük antipati uyandıran, gerçek Atatürkçüleri, devrimcileri ve biz Alevi kitlesini üzen bu davranışlarını tasvip etmiyoruz. Yavuz’u benden daha iyi tanıyan olmaz. Büyük oğlum Yavuz düşünmeden konuşuyor. Ancak eleştirilerin linç edilme haline dönüşmesi de beni üzer. Yıllardır gelip gitmiyor. Geçinemiyoruz. Ama evladım­dır. Yavruma yazık, psikolojisi bozuk. Yavuz toplumun sanatçısıydı. Artık kasetleri kırılıyor. 30 yıllık emeğini 3 günde heba etti. İnsanın en büyük düşmanı kendisi" yorumunda bulundu.

Yılmaz Bingöl, Yavuz Bingöl, “Babam, Alevi olduğumuz anlaşılmasın diye benim ismimi Yavuz, kardeşimin ismini de Oğuz koydu” iddiasını da yalanladı. Yılmaz Bingöl, doğumu yaptıran doktorun adı Yavuz olduğu bu da kendi adıyla uyumlu olduğu için bu ismi tercih ettiklerini belirtti. Bingöl, "Biz geçmişteki olaylara takıntılı insanlar değiliz" dedi.

BERKİN'İN AİLESİNDEN ÖZÜR DİLİYORUM

Yılmaz Bingöl, Gezi direnişinde öldürülen Berkin Elvan, Ali İsmail Korkmaz ve diğerleri için "Hepsi evladım" yorumunu yaptı. Yılmaz Bingöl, "Yavuz'un adına onlardan binlerce kez özür diliyorum" dedi.

HEDEF MİLLETVEKİLLİĞİ

Yılmaz Bingöl'ün aktardığına göre oğluyla arasında geçtiğimiz yıl şöyle bir görüşme geçti: "Yavuz’un villaları vs. var. Gözü daha başka yerlerde… Yükselmek istiyor. Belki de yönünü siyasette makam-mevkii edinme rotasına yöneltmiş olabilir. Geçen yaz telefonda Yavuz’a “Oğlum, Gezi’de insanlara zulmeden, gençleri öldüren, kör eden bir anlayışla nasıl yan yana olursun? Onların (Tayyip Erdoğan’ın) yanına nasıl gidersin? Onlarla nasıl türkü söylersin” diye sordum. Bana “Peki baba ben milletvekili olursam ne yapacaksın? Evlatlıktan ret mi edeceksin” dedi…" (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

IŞİD'in havaalanına saldırısı püskürtüldü

SONRAKİ HABER

ABD'li esir gazeteci kurtarma operasyonunda öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...