04 Aralık 2014 00:54

Doğal gaz verilmiyor öğrenciler donuyor

İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni yapılan okul binasında, doğal gaz verilemediği için eğitim öğretim yapılamaz hale geldi.

Paylaş

Tolga Alp TURGUT
İstanbul

İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin yeni yapılan okul binasında, doğal gaz verilemediği için eğitim öğretim yapılamaz hale geldi.

Depremde zarar gördüğü için yıkılıp yeniden yapılan okul binasında elektrik tesisatında sorunlar olduğu gerekçesiyle İGDAŞ binaya doğal gaz veremiyor. Isıtılamayan okuldaki öğrenci ve öğretmenlerin çoğunda soğuk algınlığına bağlı hastalıklar başladı. Sınıflarda montlarıyla oturan öğrenciler, “Havalar çok soğuk sınıfta donuyoruz” diyor. Milli Eğitim Müdürlüğüne tepki gösteren öğrenciler, “Depreme dayanıklı olacak diyerek okulumuzu yenilediler. İki yıldır başka okullarda eğitim gördük. Okulun eksikleri tamamlanmadan neden bizi buraya taşıdılar” dedi. Öğrenci velileri ise “İki yıl sonra tam eski yerimize geldik düzenimizi oturtacağız derken bir de baktık çocuklarımız hasta oluyor. Çocuğuma okul nasıldı diye sorduğumda ‘soğuktu’ cevabını alıyorum. Çocuklarımız üniversite sınavına girecek. Hasta olup derslerinden geri kalmalarını istemiyoruz” diyor.

ZORLUK YAŞADILAR

Eski adıyla İstanbul Bahçelievler Siyavuşpaşa Kız Teknik ve Meslek Anadolu Lisesi binası depremde zarar gördüğü gerekçesiyle iki yıl önce yıkılıp yeniden yapılmaya başlanmıştı. İnşaatına başlanan okulun öğrencileri ilk yıl boyunca yakındaki Yunus Emre İmam Hatip Ortaokulu’nda eğitim gördü. Haftada 3 gün staj yapmaları zorunlu olan 12. sınıf öğrencilerinin haftada 2 gün de okulda eğitim görmesi gerekiyordu. Kaymakamlık tarafından hafta sonu ders uygulamasının onaylanmasının ardından yaklaşık 400 son sınıf öğrencisi hafta sonu eğitim öğretim görmeye başlamış, öğretmenler ise haftanın yedi günü okula gitmek zorunda kalmıştı.

ÖNCEKİ HABER

7 öğretmene sürgün!

SONRAKİ HABER

İlk 'makul şüphe' haberi Denizli'den!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...