28 Kasım 2014 11:27

20. yılın coşkusu ve geleceğin umudu

Ama oraya gidince atmosferin sıcaklığı beni hemen içine çekti. Ben de tüm çekincelerimden salona girince kurtuluverdim

Paylaş

Esin ÇALIK
İstanbul Teknik Üniversitesi

23 Kasım’da gerçekleşen Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı’nın Yeni Bir Dünya İçin Enternasyonal Yolunda 20. yıl Şenliği’nde biz de İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencileri olarak oradaydık. Bu etkinlikten haberdar olmamı sağlayan bölümden bir arkadaşımın şenliğin duyurusunu yapmak üzere açtığı stant oldu. 24 ülkenin katılımıyla gerçekleşeceğini ve gelecek olan sanatçıları öğrendiğimde ben de gitmeye karar verdim. Açıkçası çekincelerim vardı. Çünkü böyle bir etkinliğe daha önce hiç gitmemiştim. Ama oraya gidince atmosferin sıcaklığı beni hemen içine çekti. Ben de tüm çekincelerimden salona girince kurtuluverdim.

GİT GİDE ARTAN COŞKU

Her ne kadar ismi ‘şenlik’ de olsa, yaşamlarını sosyalizm mücadelesine adayan insanlar unutulmamıştı. İsimleri sloganlarla yankılandı, söylenen şarkılarla anıldı.
İlk olarak Emek ve Barış Korosu sahneye çıktı. Çav Bella’dan Venceremos’a kadar pek çok marşı çok güzel yorumladılar. E tabi tüm salondakilerle birlikte. Daha sonra Uluslararası Marksist Leninist Parti ve Örgütler Konferansı’nın üyesi 20 örgüt ve partiyi temsilen gelen  delegeler coşkulu kalabalığın alkışları eşliğinde sahneye çıktı.

Coşku sanatçıların sahne almaya başlamasıyla git gide artıyordu. Grup Nidal çok güzel bir müzik şöleni sundu. Benim için gecenin sürprizi ise Selahattin Demirtaş oldu. Düşüncelerine çok saygı duyduğum ve örnek aldığım bir insanın konuşmasını dinlemek beni çok mutlu etti. Berkin Elvan’ı, Soma cinayetinin kurbanlarını ve daha nicelerini hatırlatan bir konuşma yaptı. Hak ettiği gibi çok büyük bir alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Soma işçileri ise herkesi duygulandıran bir konuşma yaptı. Ve hedeflerini de oradan haykırdı; iktidarı istiyoruz! En çok alkışı alanlardan olduklarını söylememe sanırım gerek yok...

TATLI YORGUNLUK

Gelmeden önce aklımdaki düşünce, konseri oturduğum yerden dinlemekti. Ama öyle olmadı. Hakan Vreskala sahneye çıktığında, sahnenin önünden dinlemeye karar verdik. Şarkılarının sözleri ilgimi çekti. Gerçekten zekice düşünülmüş, mesaj kaygılı sözlerdi. Gençler çok eğleniyordu. Ben de hayatımda ilk defa bir halaya katıldım, gerçekten çok eğlenceliydi. Coşku bir an olsun düşmüyordu. Sloganlarsa hep devam ediyordu.

Sahneye son olarak Kardeş Türküler çıktı. Güzel şarkılarına herkes eşlik etti. Tüm salonu bu kez halay sardı.

Etkinlik bittiğinde biraz yorulmuştum. Ama bu tatlı bir yorgunluktu. Çünkü bu etkinlik benim için çok güzel bir deneyim olmuştu. Benim gibi düşünen ve inandıkları uğruna mücadele veren insanlarla birlikte olmak hayata biraz daha umutla bakmamı sağladı.

ÖNCEKİ HABER

Kağıtta yazıldığı gibi değil

SONRAKİ HABER

Yeni bir dünya için...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...