24 Kasım 2014 10:11

Tunus’ta cumhurbaşkanı ikinci turda seçilecek

Tunus'ta cumhurbaşkanlığı seçiminde hiçbir aday ilk turda seçilmek için yeterli oyu alamadı. Cumhurbaşkanı ikinci turda seçilecek

Paylaş

Tunus’ta cumhurbaşkanlığı seçiminde, parlamento seçimlerinde de birinci parti çıkan Nida Tunus’un (Tunus’un Çağrısı) adayı Baci Kaid Es Sebsi resmi sonuçlara göre yüzde 39.46  oy alarak ilk sırada yer aldı. Mevcut Cumhurbaşkanı Muhammed Munsif el-Merzuki de yüzde 33.43 oy alabildi. Ancak hiçbir aday ilk turda seçilmek için gerekli olan oy oranına ulaşamadı. İkinci tur 21 Aralık'ta Baci Kaid Es Sebsi ve Muhammed Munsif el-Merzuki arasında geçecek. Seçime katılım oranı ise yüzde 54 oldu. Resmi sonuçların ise hafta içinde açıklanması bekleniyor.

HALK CEPHESİ OYLARINI ARTIRDI

İslamcı en Nahda aday göstermezken sol, sosyalist ve ilerici parti ve örgütlerin oluşturduğu Tunus Halk Cephesi ise yüzde 7.82 oy alarak üçüncü sıraya yükseldi. Fransız L’Humanite gazetesi Cephe’nin cumhurbaşkanı adayı Hamma Hammami’nin seçim sonuçları için “Bu ilerlememiz için bir mesajdır” yorumu yaptığı yazdı. Halk Cephesi ekim ayında yapılan genel seçimlerde yüzde 6.91 oy alarak, 15 milletvekili çıkarmıştı. (DIŞ HABERLER)

Mortaza Labidi: Burjuvaziye karşı halk ittifakı tercih değil zorunluluktur

ÖNCEKİ HABER

Boynu bükük kaldı yazılacak şiirlerin

SONRAKİ HABER

İZENERJİ işçileri kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...