21 Kasım 2014 10:40

‘Deniz'in annesi’ olarak çok sevilen bir kadınmış

68 Kuşağı’nın gençlik önderlerinden Deniz Gezmiş’in dün vefat eden 94 yaşındaki annesi Mukaddes Gezmiş yarın toprağa verilecek. Mukaddes Gezmiş’in oğlu ve Deniz Gezmiş’in de ağabeyi olan Bora Gezmiş, duygularını “Gelen tepkilere de bakıyorum çok sevilen Deniz’in annesi olarak, çok sevilen bir kadınmış. O da bizi mutlu ediyor” diyerek dile getirdi.

Paylaş

68 Kuşağı’nın öğrenci hareketi liderlerinden Deniz Gezmiş’in annesi dün yaşamını yitirmişti. Yakında olan sevenleri Gezmiş’in Üsküdar Selimiye’deki evine taziyeye gittiği uzakta olanlar ise telefonla yakınlarını arayıp başsağlığında bulunduğu öğrenildi.

Evde taziyeleri kabul eden Mukaddes Gezmiş’in oğlu Bora Gezmiş duygularını şöyle dile getirdi.

“94 yaşındaydı ama 114 yaşına kadar da yaşasaydı keşke, diyecektik. Belki yaşlı gözüküyor ama bir anneyle ne kadar uzun süre yaşarsan o kadar mutlu oluyorsunuz. Gelen tepkilere de bakıyorum çok sevilen Deniz’in annesi olarak çok sevilen bir kadınmış. O da bizi mutlu ediyor. Yarın elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok kalabalık olacak. Burada kendi mahallemizden kendi camimizden kaldıracağız. Selimiye İlköğretim Okulu’nda öğretmenlik yapmıştı. Çok talebesi var. Talebeleri de arıyor. Çok seveni var. Seveni çoktu. Türkiye’nin her tarafından taziye mesajları aldık. Allah herkese böyle bir ölüm nasip etsin diyeceğim”

Bora Gezmiş’in eşi Nural Gezmiş ise, “Dostlarımız sağ olsun. Bir insanın yaşayabileceği en büyük mertebeye kadar yaşadı. Acılar dolu bir kadındı. Ama metanetini hiç kaybetmedi. Acılarını da içine gömdü diyebilirim. Elimizden gelen gayreti gösterdik. Onu en güzel şekilde yaşattık. Sevgiyle yaşattık. Nur içinde yatsın” şeklinde konuştu.

Mukaddes Gezmiş’in evinin bir bölümünü ise oğlu Deniz Gezmiş’e ayırdığı görüldü. Bu bölümde Deniz Gezmiş’in fotoğrafları ve onu anlatan kitaplar bulunuyor. Mukaddes Gezmiş, için yarın öğlen namazından sonra Selimiye Camii’nde tören düzenleneceği ve Karacaahmet Mezarlığı’na defnedileceği belirtildi. (DHA)


HDP'DEN MUKADDES GEZMİŞ İÇİN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ, Deniz Gezmiş'in annesi Mukaddes Gezmiş'in vefatı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.

Mesajda, "Türkiye devrimci hareketinin önemli değerlerinden Deniz Gezmiş'in annesi Mukaddes Gezmiş'in vefatından büyük üzüntü duyduk. Merhumeye rahmet; ailesine ve halklarımıza başsağlığı ve sabır diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

 

 

 

 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan zirvede konuştu

SONRAKİ HABER

İHD’li Kuzu: Hükümet askerle anlaştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...