20 Kasım 2014 00:50

Metal işçilerinden patronlara uyarı

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Yücel Boru işçileri, MESS patronlarının dayatmalarına karşı işyerinde eylemler yapıyor.

Paylaş

Halil İMREK
Hatay

DİSK’e bağlı Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu Yücel Boru işçileri, MESS patronlarının dayatmalarına karşı işyerinde eylemler yapıyor. Her cuma iş girişinde alkışlar ve sloganlar eşliğinde eylem yapan işçiler, sendika bildirileri okuyor ve fazla mesaiye kalmıyor. Süresiz olarak fazla mesaiye kalmama eylemi yapacaklarını bildiren işçiler, daha etkin eylemlere hazırlanıyor.

Yücel Boru  Baştemsilcisi İbrahim Buluç, MESS’in tutumunu protesto etmek için işyerlerinde işçilerle birlikte çeşitli eylemler yaptıklarını söyledi. Buluç, işyerinde toplantılar yaparak işçileri sürece hazırladıklarını söyledi. Geçtiğimiz pazar günü 50 kişinin gelmesi gereken vardiyaya 20 kişi gelerek iş yavaşlatma eylemi yaptıklarını bildiren Buluç, sendikanın alacağı kararalar doğrultusunda daha etkin eylemler yapacaklarını belirtti. Buluç, “Deneme süresini 4 aya çıkarmak istiyorlar. Dört ay boyunca hiçbir gerekçe olmadan işçiyi çıkarmak için. Rapor süresi 21 günü geçen işçiye ikramiye ve yakacak parası vermek istemiyorlar. Esnek ve telafi çalışmayı yaygınlaştırmak istiyorlar. Mesela benim izin günüm pazar. O gün ailemle çoluğumla çocuğumla geçireceğim. Yok, pazartesi ve salı iş varsa fazla çalıştıracak mesai parası vermeyecek yerine çarşamba tatil yap diyecek. Yan iş varsa çalış iş yoksa tatil yap. Mesai ortadan kalkacak” dedi. Yücel Boru Profil End. AŞ’ye bağlı üç fabrika bulunuyor. Merkezi Gebze’de olan fabrikada 450 işçi, Hatay Dörtyol’da 137 işçi ve Osmaniye’de 75 sendika üyesi işçi çalışıyor. Yeni kurulan Osmaniye ilindeki Yücel Boru’da ilk kez sözleşme yapılacak.

EYLEMLER SÜRECEK

Birleşik Metal-İş Başkanlar Kurulu, MESS sözleşmelerine ilişkin yeni eylem kararları aldı. Bu kapsamda metal işçileri bugün vergi daireleri önünde vergi kesintilerini protesto edecek. Yarın ise sabah vardiya girişlerinde işyerlerine belli mesafelerde inilerek yürünecek ve işe geç başlanılacak. 25 Kasım Salı günü vardiya girişlerinde işyerleri önünde yarım saat sessiz oturma eylemi yapacak olan işçiler, 29-30 Kasım tarihlerinde de fazla mesaiye kalmayacak.

ÖNCEKİ HABER

Özgür Donbass hareketi

SONRAKİ HABER

Patron, işçilerin bağını kesmek için telefonları topladı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa