16 Kasım 2014 03:39

TOMA, bir alt dudak versene!

Ben aslında neler neler yazacaktım, fezaya çıkmamızı engelleyenlere karşı (bak komik değil gülme, koskoca ekonomi bakanı söyledi geziciler olmasa uzay gemisi yapacaktık) devletimizin aldığı hiper süper güvenlik önlemi TOMA’lardan bahsedecektim.

Paylaş

Özge KURU

Ben aslında neler neler yazacaktım, fezaya çıkmamızı engelleyenlere karşı (bak komik değil gülme, koskoca ekonomi bakanı söyledi geziciler olmasa uzay gemisi yapacaktık) devletimizin aldığı hiper süper güvenlik önlemi TOMA’lardan bahsedecektim. Küçük yatırımcı kardeşim kafanı kaşıyıp lahmacun dükkanı mı açsam, tekstil işine mi girsem diye düşünüp durma. TOMA işine gir, benden sana hunili tavsiye. Müşterisi garanti. Epistemolojiden de sorumlu Başbakan Davutoğlu söylemişti ya yakılan her TOMA yerine 5, 5 de yetmez 10 tane TOMA alınacak diye. Ver allahım ver. Emniyet 2015 için 200 milyon TLlik bütçe ayırmış 315 TOMA satın alacakmış. Ey girişimci ruh, devir fırsat devri. Limon-gözlük sektöründe sürüneceğine ol TOMAcı, say TOMAr TOMAr paraları. Beni de görmeyi unutma olur mu?

DURMAK YOK SIKMAYA DEVAM

315 ciddi bir rakam. Her ile bir üniversite kampanyasından sonra her ile bir TOMA projesi yürüyor olabilir. Durmak yok sıkmaya devam. Aslında zaten her üniversitenin olduğu yerde bir de demirbaş TOMA olmalı. En sorunlu toplum orada değil mi zaten? Hiç yoktan çimleri sular. Gençler baharda yayılır. Ben şahsen destekliyorum. Ama bazı iller avucunu yalayabilir. Zira TOMAların çoğu her şeyi devletten bekleyen Kürt illerine gidecekmiş. İşte devletimizden kadir bilmezliğe demir gibi bir cevap daha. Hani o iller yok sayılıyordu, hani hiç akla gelmiyordu. Açıklamışlar işte TOMAların çoğu Kürt illerine. Bundan güzel Kürt açılımı mı olur canım ciğerim. Al sana çelik gibi açılım, sular seller gibi saçılım. Sık bakalım!! 315 diyorum küçük yatırımcı. BİST BİST diye nicesine sarıldın ama senin derdinin dermanı TOMA şirketi işte. Başbakanı’nın bir TOMA’ya 10 TOMA matematiğiyle şirket borsayı salladı, milyon dolar havada uçuşuyor. Tut birazını koy ayakkabı kutusuna.
Bence Ak Saray’ın bahçesine de bir tane lazım. Eh sarayın önüne, peri padişahının aracı olarak 4 teker 4 çeker koyacak değiliz ya. TOMA yakışır.

UZMANINDAN FANTEZİ DERSİ

Ekonomiden filan dem vurup acayip ciddi bir yazı yazmaya hazırlanırken TOMA kadar ünlü başka bir kısaltma uzun bir giriş yaptı gündeme: RTÜK. RTÜK’ün Fantezi Bölüm Başkanı Sayın Uzman bir dizideki öpüşme sahnesini bakın nasıl tarif etti… İşte o cümle…“Biri alt dudak emerken diğeri üst dudak emdi”. Çok önemli bu habere girmeden önce bir not. Dizinin söz konusu sahnesini izledim. Ama inanın RTÜK raporunun yarattığı etkiyi yaratamamışlar, oyuncu kardeşlerimiz kusura bakmasınlar. Tahrik unsurusun RTÜK. Bu raporunu kare kare buzlayıp, belgesellere boğmak lazım seni.
Zaman zaman eleştirsek de Sezar’ın hakkı bile RTÜK’e bu sefer. Adamlar (genellemek için söylemiyorum gerçekten erkek bunu yapanlar) oturmuş kitabını okumuş: “Amerikalı profesör William Cane ‘The Art of Kissing- Öpüşme Sanatı’ isimli bir kitap yazmış ve bu kitabında 25 çeşit öpüşme olduğunu belirterek, bunları ayrıntılı olarak anlatmıştır. ‘Lip-o-suction modelinde çiftlerden biri diğerinin alt dudağını emerken diğeri onun üst dudağını emiyor’ Burada izleyiciye izlettirilen ve aslında ekranlarda görmeye pek de alışık olmadığımız öpüşme sahnesinde bu öpüşme stili gösterilmiş” denilen raporun devamında da bir öpüşmedir koklaşmadır gidiyor, sorma...

TOMA’YA VAR SOMA’YA?

Daha önce de RTÜK korkusundan kadın oyuncunun dekoltesini buzlatan ekranların çocuklarıyız biz. Kadının öldüresiye dövülmesinin çekirdek çitlenerek izlenebildiği ama güldüresiye öpülmesinin çok ayıp olduğu ekranların. Kurtlar Vadisi’nden Polat’ın telefon ahizesiyle adam öldürmesini çocuğuyla beraber izleyip, öpüşmeli-gülüşmeli sahneleri “öhöööm” silahıyla yerle bir eden aile babası gibisin RTÜK. Ne kadar kitap okursan oku, hep bildiğini okuyorsun.
“TOMA ne alakaydı peki” diyen sayın okur, korkulur senden. Hemen bağlıyorum. Şimdi sorarım, açıklamasının ardından eski AKP milletvekiline ait şirketin hisselerini tavan yaptıran Davutoğlu, TOMA’yı niye öptü? Öpüşmeleri 25 çeşitten hangisine girer? Edebe adaba aykırı mıdır? Bütçede TOMA’lardan SOMA’lara ne zaman sıra gelir?

ÖNCEKİ HABER

Uçurum insanları

SONRAKİ HABER

Zeytin efsaneleri

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa