13 Kasım 2014 16:14

Harvard sınıfta kaldı

Harvard Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin 50 yıl önce siyahlara uyguladığı oy kullanma sınavı sorularından sınıfta kaldı.

Paylaş

Harvard Üniversitesi öğrencileri, ABD'nin 50 yıl önce siyahlara uyguladığı oy kullanma sınavı sorularından sınıfta kaldı. 

Profesör Carl Miller, ABD'de siyah ırkın yaşadığı ırkçılığı gündeme getiren ilginç bir uygulamaya imza attı. Dünyanın en prestijli üniversitelerinden biri olarak gösterilen Harvard'da eğitim gören öğrencilere ABD'nin 1964 yılında 50 yıl önce siyahların oy hakkı elde edebilmesi için oluşturduğu sorular soruldu. Soruların çoğuna yanlış cevaplar veren öğrenciler herkesi şaşkınlığa uğrattı.  

Profesör Carl Miller testte hiçbir değişiklik yapmadıklarını o dönem ABD'li yetkililerin siyahların oy hakkı kazanması için cevaplanmasını istediği aynı soruları sorduklarını ifade etti. Harvard öğrencilerinden 10 dakika içinde 30 soru sorulduğunu hatırlatan profesör “kimse doğru cevap veremedi” dedi. Miller, 50 yıl önce ABD'de yaşayan siyahların bırakın Harvard gibi prestijli bir okulda okumasını temel eğimlerinin bile olmadığının altını çizerek ırkçılığın geldiği boyuta dikkat çekti.  

Harvard'lı öğrenciler ise soruların çoğunun insanı aşağılayıcı, küçük düşürücü ve kandırıcı türden olduğuna işaret ederek bu sorulara nasıl cevap vereceklerini şaşırdıklarını zaman zaman kilitlenerek çözüm bulamadıklarını belirttiler. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Çepeçevre yaşamda bu hafta

SONRAKİ HABER

Son kararı Başbakan verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...