01 Kasım 2014 08:46

YPG: Son 24 saatte 27 IŞİD'li öldürüldü

Kobanê'de YPG YPJ güçlerinin direnişi 48. gününe girdi. 160 Peşmerge dün gece ağır silahlarla kente giriş yaparken çatışmalar da aralıksız devam etti.

Paylaş

Kobanê'de YPG YPJ güçlerinin direnişi 48. gününe girdi. 160 Peşmerge dün gece ağır silahlarla kente giriş yaparken çatışmalar da aralıksız devam etti.

YPG Basın Merkezi, son 24 saatte IŞİD'in Koobanê'nin güney ve doğusundan düzenlediği saldırıların YPG güçlerinin gerçekleştirdiği aktif direniş ve karşı saldırılar neticesinde boşa çıkarıldığını belirterek, 27 militanın öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi, "Çeteler saldırılarıyla eş zamanlı olarak Kobanê'de sivillerin yaşadığı bölgelere yönelik havan atışları düzenlemiştir" dedi.

Dün öğle saatlerinden gece saatlerine dek IŞİD'in doğu cephesinde 2 ayrı saldırı girişiminde bulunduğunu belirten YPG Basın Merkezi açıklamasında şunlara yer verildi: "Şiddetli, yoğun çatışmaların yaşandığı saldırılar ardından çeteler püskürtülmüştür. Kaniya Kurda ve Belediye Caddesi civarında yoğunlaşan çatışmalarda çetelere ağır darbe vurulmuştur. Bu çatışmalarda tespit edilebilen 21 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 adet kalaşnikof, 1 adet BKC, 1 adet B7 roketatar, 1 adet AKC silahı ile bu silahlara ait çok sayıda cephaneye, yine 15 el bombası ve 2 telsize el koymuştur.

Güçlerimiz, Kobanê'nin güneydoğusunda bulunan Helinc köyü yolu üzerinde çetelere ait bir noktaya yönelik saldırı gerçekleştirmiştir. Saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiş, ölü ve yaralı çete sayısı ise tespit edilememiştir. Güçlerimiz Kobanê'nin güneyinde, Halep yolu üzerinde konumlanan çetelere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Şehrin 5 km kadar dışında gerçekleştirilen eylemde çetelere ait 1 araç tümüyle imha edilmiştir. Eylemde tespit edilebilen 6 çete öldürülmüştür."

Açıklamada, "Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir özveri ve fedakarlıkla ilk günden beri Kobanê direnişinde yer alan, gösterdikleri direnişle öncülük rollerini yerine getiren 2 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır" denildi.(HABER MERKEZİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Yaşasın at sinekleri

SONRAKİ HABER

Yeni Türkiye'nin 'Reksiyon'u

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...