08 Temmuz 2011 13:38

Van'da 'Demokratik Çözüm Mitingi'

BDP ve DTK'nin Van'da düzenlediği "Demokratik Çözüm Mitingi" binlerce kişinin alana akın etmesiyle başladı. BDP ve DTK'nin Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi, tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesine ilişkin düzenlediği "Demokratik Çözüm Mitingi" Va

Van'da 'Demokratik Çözüm Mitingi'
Paylaş

BDP ve DTK'nin Van'da düzenlediği "Demokratik Çözüm Mitingi" binlerce kişinin alana akın etmesiyle başladı. BDP ve DTK'nin Diyarbakır Milletvekili Hatip Dicle'nin milletvekilliğinin düşürülmesi, tutuklu milletvekillerinin tahliye edilmemesine ilişkin düzenlediği "Demokratik Çözüm Mitingi" Van'da başladı. Beşyol Meydanı'nda yapılan mitingde, DTK Eşbakanları Ahmet Türk ve Aysel Tuğluk, BDP Eş Genel Başkanı Hamit Geylani, BDP milletvekilileri Demir Çelik, Halil Aksoy, Pervin Buldan, Adil Kurt, Esat Canan, Mülkiye Birtane, Özdal Üçer, Nazmi Gür, BDP Van İl Eş Başkanları Cüneyt Caniş ve Fevziye Şiran, Van Belediye Başkanı Bekir Kaya ve ilçe belediye başkanların da aralarında bulunduğu binlerce kişi katıldı.

HER YER SARI, KIRMIZI, YEŞİLE BÜRÜNDÜ

Binlerce kişinin sarı, kırmızı, yeşil flamalarla doldurduğu Beşyol Meydanı'na çıkan Cumhuriyet Caddesi'nin tüm sokakları trafiğe kapatıldı. Mitingin yapıldığı meydanın yanında yer alan Van Valiliği, zırhlı araçlarla korumaya alınırken, Cumhuriyet Caddesi'nde yer yer polis noktaları kuruldu. Sivil polislerin meydan çevresi ve Cumhuriyet Caddesi'ndeki yoğunluğu dikkat çekti. Mitingin başlamasıyla polis helikopteri miting meydanı üzerinde ve şehrin semalarında uçuş yaptı. Meydana açılan 5 caddede ise arama noktaları kuruldu. Miting alanına girenler teker teker üst aramasından geçirildi.

TALEPLER VE PANKARTLAR SLOGANLARA YANSIDI

PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın posterlerinin açıldığı meydanda, kadınlar renkli kıyafetleri ile dikkat çekti. Sık sık, alkışlar eşliğinde ''Öcalan'' sloganın yükseldiği meydanda, Kürtlerin karşılanmasını istediği talepleri yansıtan pankartlar da yerini aldı. Sahnenin arkasına ''Demokratik Cumhuriyet, Demokratik Anayasa, Demokratik Özerklik'' pankartı asılırken, sahne bariyerlerine ''AKP komplosuna karşı Kürt halkı iradesine sahip çıkacaktır'', ''Kadına dayalı aydınlık bütün aydınlıklardan daha değerlidir'' yazılı pankartlar asıldı. 2 ay önce Dersim'de eylemsizlik halindeki HPG'lilere yönelik düzenlenen operasyonda yaşamını 7 HPG'linin fotoğraflarının sahne önünde kurulan bariyerlere asıldı. Son günlerin en yüksek sıcaklığının yaşandığı Van'da miting alanı sarı, kırmızı, yeşil renklere büründü. (Van/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

HAKKINI ARAMAZSAN OLMAZ

SONRAKİ HABER

Göçün 50. Yılında Kadınlar “ALMANYA ACI VATAN”

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa