14 Ekim 2014 17:44

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler YADİM’i işgal etti

Kobane’ye destek yürüyüşü yapmak isteyen Çukurova Üniversitesi öğrencilerine polis sert müdahale etti. Müdahalenin üzerine üniversite öğrencileri YADİM binasını işgal etti.

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler YADİM’i işgal etti
Paylaş

Kobane’ ye destek yürüyüşü yapmak için R Alanından, üniversite girişine yürüyüp yol kapatma eylemi yapacak olan Çukurova Üniversitesi öğrencilerine polis sert müdahale etti. Müdahalenin üzerine üniversite öğrencileri YADİM binasını işgal etti.

Çukurova Üniversitesi R alanında toplanan öğrenciler IŞİD’in Kobane’ ye saldırısını ve Hükümetin içerde ve dışarıda savaşı körükleyen ırkçı, gerici tutumunu, Kobane’ye destek eylemlerine cihatçı çetelerin polisin ülkücü faşist gurupların saldırısını kınamak için üniversitenin girişini trafiğe kapamak istedi. Polisin öğrencilerin bu eyleminin trafiği aksattığı gerekçesi ile izin vermeyerek öğrencilere gazlı coplu yoğun saldırıda bulundu. Saldırının etkisi ile yaralananlar ve gazdan etkilenenler oldu. 

İşgal sırasında görüştüğümüz öğrencilerden Baran Şahin, polisin kendilerini darp ettiğini yoğun gaz bombası kullandığını, bir çevik kuvvet polisinin müdahale sırasında düşen silahını yerden alıp öğrencilerin üzerine doğrulttuğunu ifade etti.

Müdahale esnasında kullanılan yoğun gaz nedeniyle gözleri kan çanağına dönen bir üniversite öğrencisi ise ‘Çukurova Üniversitesi öğrencileri olarak IŞİD’in Kobane’de yaptıklarına karşı bir eylem yapmak istedik, polis izin vermedi.’ dedi. Öğrenci, polisin öğrencilerin önünü kesip yoğun tazyikli ve gazlı su, gaz bombaları ile müdahale ettiğini ifade etti

Polisin müdahalesi sonucu Çukurova Üniversitesi YADİM binasını işgal eden öğrenciler saat 15.00’da R1 Alanına geri dönerek basın açıklaması yaptı. Bugün yapamadıkları yürüyüşü perşembe günü saat 12.00’da gerçekleştireceklerini dile getirdiler. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hastanede 4 yaşındaki çocuğa tecavüz edildi

SONRAKİ HABER

Mezun olan öğrenciye ceza

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa