14.10.2014 23:44 / Güncelleme: 04.10.2021 16:19

Çukurova Üniversitesi'nde öğrenciler YADİM’i işgal etti

Kobane’ye destek yürüyüşü yapmak isteyen Çukurova Üniversitesi öğrencilerine polis sert müdahale etti. Müdahalenin üzerine üniversite öğrencileri YADİM binasını işgal etti.

Kobane’ ye destek yürüyüşü yapmak için R Alanından, üniversite girişine yürüyüp yol kapatma eylemi yapacak olan Çukurova Üniversitesi öğrencilerine polis sert müdahale etti. Müdahalenin üzerine üniversite öğrencileri YADİM binasını işgal etti.

Çukurova Üniversitesi R alanında toplanan öğrenciler IŞİD’in Kobane’ ye saldırısını ve Hükümetin içerde ve dışarıda savaşı körükleyen ırkçı, gerici tutumunu, Kobane’ye destek eylemlerine cihatçı çetelerin polisin ülkücü faşist gurupların saldırısını kınamak için üniversitenin girişini trafiğe kapamak istedi. Polisin öğrencilerin bu eyleminin trafiği aksattığı gerekçesi ile izin vermeyerek öğrencilere gazlı coplu yoğun saldırıda bulundu. Saldırının etkisi ile yaralananlar ve gazdan etkilenenler oldu. 

İşgal sırasında görüştüğümüz öğrencilerden Baran Şahin, polisin kendilerini darp ettiğini yoğun gaz bombası kullandığını, bir çevik kuvvet polisinin müdahale sırasında düşen silahını yerden alıp öğrencilerin üzerine doğrulttuğunu ifade etti.

Müdahale esnasında kullanılan yoğun gaz nedeniyle gözleri kan çanağına dönen bir üniversite öğrencisi ise ‘Çukurova Üniversitesi öğrencileri olarak IŞİD’in Kobane’de yaptıklarına karşı bir eylem yapmak istedik, polis izin vermedi.’ dedi. Öğrenci, polisin öğrencilerin önünü kesip yoğun tazyikli ve gazlı su, gaz bombaları ile müdahale ettiğini ifade etti

Polisin müdahalesi sonucu Çukurova Üniversitesi YADİM binasını işgal eden öğrenciler saat 15.00’da R1 Alanına geri dönerek basın açıklaması yaptı. Bugün yapamadıkları yürüyüşü perşembe günü saat 12.00’da gerçekleştireceklerini dile getirdiler. (Adana/EVRENSEL)

03.02.2026 12:54

SAMER’den ‘Rojava üzerine sosyal medya söylemleri’ raporu

SAMER Saha Araştırmaları Merkezi’nin Şubat 2026 tarihli “Rojava gelişmeleri üzerine sosyal medya söylemleri analiz raporu”na iki kavram tartışmanın omurgasını oluşturdu: ateşkes ve entegrasyon.

SAMER’den ‘Rojava üzerine sosyal medya söylemleri’ raporu

Fotoğraf: MA

03.02.2026 10:05

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD ile müzakere için Dışişleri Bakanı'na talimat verdim

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ABD ile müzakerelerin başlaması için Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi'ye talimat verdiğini duyurdu.

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: ABD ile müzakere için Dışişleri Bakanı'na talimat verdim

Fotoğraf: İran Cumhurbaşkanlığı

03.02.2026 09:36

‘Epstein’ soruşturması: Bill ve Hillary Clinton ifade vermeyi kabul etti

Epstein belgelerinin ardından Bill ve Hillary Clinton, Temsilciler Meclisi’nde yürütülen soruşturma kapsamında yeminli ifade vermeyi kabul etti.

‘Epstein’ soruşturması: Bill ve Hillary Clinton ifade vermeyi kabul etti

Fotoğraf: AA

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!