14 Ekim 2014 10:16

TSK, Dağlıca'yı bombaladı

Yüksekova'nın Dağlıca (Oramar) bölgesi savaş uçakları tarafından bombalandı.

TSK, Dağlıca\'yı bombaladı
Paylaş

Yüksekova'nın Dağlıca (Oramar) bölgesi TSK'ye ait savaş uçakları tarafından bombalandı.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde bulunan Dağlıca (Oramar) Taburu'nun, 3 gün boyunca İkiyaka (Sat), Çarçela ve Avaşin bölgeleri başta olmak üzere birçok noktayı havan ve obüslerle bombalamasının ardından dün öğlen saatlerinde HPG'liler tarafından tabura yönelik karşı atış yapıldı. Taburun karşısında bulunan Gelok, Peyi ve Geper alanlarından tabura yönelik gerçekleştirilen karşı saldırı sonucunda 3 saate yakın bir süre boyunca çatışma devam etti. Malatya ve Diyarbakır'dan bölgeye gelen savaş uçakları Gelok, Peyi, Geper, Avaşin, Sat ve birçok noktayı bombaladı. Bombalamada can kaybının olup olmadığı öğrenilemedi.

Öte yandan Yüksekova'da özel hareket timlerinin köy ve ilçe giriş çıkışlarına pusu attığı öğrenildi. Alınan bilgilere göre; gece saatlerinde Yüksekova çıkışında bulunan polis noktası karşısındaki tepeye, Çukurca (Pagı köyü) karşısında ve Çukurca (Pagı) ile Uzunsırt (Miçiç) köyleri arasındaki stratejik noktalara özel hareket timlerinin pusu attığı belirtildi.

Bölgede günlerdir süren heron hareketliliği ise devam ediyor.

GENELKURMAYDAN AÇIKLAMA

Genelkurmay Başkanlığı'nın konuyla ilgili açıklamasında, "Bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından yurt içinden Dağlıca'daki üs bölgelerine taciz ateşi açılmış, anında en ağır şekilde ateşle karşılık verilmiştir. Olayla ilgili adli işlem başlatılmıştır" denildi. (Hakkari/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Kobanê\'de halklar direniyor

SONRAKİ HABER

Azadiya Welat çalışanı Bağdu yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...