07 Ekim 2014 21:04

AKP'li başkanın yakınları halkı taradı: 2 ölü, 13 yaralı

Siirt Kurtalan'da IŞİD'in saldırılarını protesto eden yurttaşların üzerine Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, aile üyeleri ve korucular tarafından açılan ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı.

AKP\'li başkanın yakınları halkı taradı: 2 ölü, 13 yaralı
Paylaş

Siirt Kurtalan'da IŞİD'in saldırılarını protesto eden yurttaşların üzerine AKP'li Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay, aile üyeleri ve korucular tarafından açılan ateş sonucu 2 kişi yaşamını yitirdi, 13 kişi de yaralandı. Kurtalan'da sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

Siirt'in Kurtalan ilçesinde IŞİD'in saldırılarını protesto etmek için öğlen saatlerinde bir araya gelen binlerce yurttaşın Diyarbakır caddesi üzerinde yürüyüşe geçmesi sonrası Kurtalan Belediyesi önünde polis saldırısı yaşanmış ve çıkan olaylarda belediye binası ve belediyeye ait bazı araçların tahrip edilmesi üzerine, Belediye Başkanı Nevzat Karatay, aile üyeleri ve korucular tarafından yurttaşların üzerine silahlarla ateş açılmıştı. İki çocuğun yaralandığı bu saldırının ardından akşam saatlerinde dağılmak üzere olan kitlenin üzerine AKP'li Başkan Karatay'ın yakınları ve korucular tarafından yeniden ateş açıldı. Açılan ateşte bu kez 2'si çocuk, 3'ü kadın toplam 13 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Yaralıların 4'ü Siirt Devlet Hastanesi'ne, 9'u ise Kurtalan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yaralılardan Y.Ç. (17) ile Mehdi Erdoğan (35) tedavi altına alındıkları Siirt Devlet Hastanesi'nde kurtarılamayarak yaşamlarını yitirdi. Yaralılardan Necmettin Çelik ise süre kalbi durmasına rağmen yapılan müdahale ile yeniden hayata döndürüldü. Ancak sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Yapılan saldırı ile ilgili olarak açıklama yapan DBP Kurtalan İlçe Başkanı Murat Bora, amaçlarının sadece IŞİD saldırılarını protesto etmek olduğu belirterek, "Ancak polisin müdahalesi ardından Kurtalan Belediye Başkanı Nevzat Karatay ve ailesi, IŞİD çetelerinin vahşetini de gölgede bırakacak biçimde katliam girişiminde bulundu. Ancak kimse şunu unutmasın, bu halk ne yalnız ne de sahipsizdir. Karatay ailesi halka saldırı sırasında polis ve asker sadece seyretmek kaldı. Hiçbir şey yapmadı. Polis ve asker sadece biz olduğumuz zaman müdahale ediyormuş bunu öğrendik" dedi.

Kitleye dönük silahlı saldırı sırasında herhangi bir müdahalede bulunmayan polis, saldırı sonrası Karatay ailesinin evini güvenlik kordonuna aldı. (Siirt/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Bakandan Kobanê eylemlerine \'misliyle karşılık\' tehdidi

SONRAKİ HABER

\'Hizbulkontra\' tekrar domuz bağıyla ortaya çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa