30 Eylül 2014 16:30

Beta Lojistik işçisi direniyor

Kocaeli’ye bağlı Körfez ilçesinde faaliyet yürüten Beta Lojistik’te sendikalaşan işçiler işten atıldı. İşçiler yaptıkları eylemle işten atmaları protesto etti. İşçiler işyeri önüne yürürken, patron ise işyeri girişini TIR ve minibüsle kapattı.

Beta Lojistik işçisi direniyor
Paylaş

Adem KORKMAZ
Kocaeli


Kocaeli’ye bağlı Körfez ilçesinde faaliyet yürüten Beta Lojistik’te sendikalaşan işçiler işten atıldı. İşçiler yaptıkları eylemle işten atmaları protesto etti. Nakliyat-İş üyesi işçiler işyeri önüne yürürken, patron ise işyeri girişini TIR ve minibüsle kapattı. Fabrika önünde yapılan açıklamada atılan işçiler geri alınana kadar mücadelenin süreceği bildirildi.

İşten atılan işçilerden Ayhan Aydoğdu 46 yaşında ve 2 yıldır Beta Lojistikte çalışıyor. Aydoğdu sendikalaşma süreçlerini şöyle anlattı: “2013 aralık ayından itibaren sendika örgütlenmesi devam etmekteydi. Çalışma bakanlığına çoğunluk tespiti başvurusu yapıldıktan sonra işveren buna itiraz etti. İşverenin baskısı ve tehditleri oldu. 17 arkadaşlarımızı işten attı. Diğer arkadaşlarımızı ise istifaya zorladı. Kocaeli mahkemesinde işe iade davası açtık, dava devam etmektedir.” İşyerinde şoförlerin 24 saat çalışmaya zorlandığını, düzenli bir çalışma saatinin olmadığını ifade eden Aydoğdu, “Çok çalışmamıza rağmen az para alıyoruz . Can güvenliğimiz yok. Buna itiraz ettiğimiz için ve bu çalışma koşularına dur demek için sendikaya üye olduk” dedi.

DAVA AÇMAK İÇİN EŞİMİN BİLEZİĞİNİ SATTIM

İşten atılan bir başka şoför olan Ahmet Balkan “Şoförler olarak 80 kişi çalışıyoruz. Limandan konteynerlere biz yüklüyoruz. Bizim çalışmamızda saat diye bir kavram yok. Sabah normalde 08.00’de iş başı yapıyoruz. Ama arabaya saat 06.30 da biniyorum. Eve geldiğim en erken saat gece 2. Haftanın 6 günü bu tempoyla çalışıyoruz. Hatta bazen pazarları bile çalışıyoruz. Pazar gitmezsen 50 lira kesiliyor. Trafik cezalarını dahi biz ödüyoruz” diye konuştu. Yapılan kazaların masraflarının da ücretlerinden kesildiğine dikkat çeken Balkan, şöyle devam etti: “Eşim 5 aylık hamile. Bayram yaklaşmakta ve ben eşime hiçbir şey almadım. Mahkemeye dava açmak için eşimin son bileziğini kullandım. Tek yaptığımız doğal haklarımızı kullanmaktı. Ve bu haklarımızı kullandık. Bizim illa gündem olmamız için ölmemiz mi lazım.”

ÖNCEKİ HABER

Yeni Fuar’da inşaat durduruldu

SONRAKİ HABER

Dış ticaret açığı beklentileri aştı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...