12 Eylül 2014 00:45

Soyuz Dünya’ya döndü

NASA astronotu Steve Swanson ile Rus kozmonotlar Oleg Artemiev ile Alexander Skvortsov, mart ayında başladıkları görevi tamamlayarak Dünya’ya döndü.

Soyuz Dünya’ya döndü
Paylaş

NASA astronotu Steve Swanson ile Rus kozmonotlar Oleg Artemiev ile Alexander Skvortsov, mart ayında başladıkları görevi tamamlayarak Dünya’ya döndü. Üç mürettebatın dönmesinin ardından Uluslararası Uzay İstasyonu’nda (UUİ) Keşif Görevi 41’in kumandanı kozmonot Maxim Suraev ile uçuş mühendisleri Reid Wiseman ve Alexander Gerst görevlerine devam ediyor.
 Uluslararası Uzay İstasyonu’nda 6 aylık görevlerini tamamlayan 3 astronot, uzay aracı Soyuz ile Dünya’ya döndü. Rus uzaycılık kurumu Ruskosmos’tan yapılan açıklamaya göre, iki Rus kozmonot ve bir ABD’li astronotu taşıyan Rus uzay aracı Soyuz, planlandığı gibi Kazakistan’a indi.
ABD’li Steven Swanson ve Rus Alexander Skvortsov ve Oleg Artemiev’den oluşan ekip, 26 Mart’ta Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) yollanmıştı. Evrenin oluşumuna ilişkin “Büyük Patlama Teorisi”ni ortaya atan Belçikalı gökbilimci Georges Lemaître’in adı verilen son ATV aracı, ağustos ayında ISS’e kenetlenmişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Darbenin üzerinden 34 yıl geçti, her şey olduğu gibi duruyor

SONRAKİ HABER

Çocuğunuzun sağlığı okula hazır mı?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...