06 Eylül 2014 21:56

Torun Center inşaatında asansör yere çakıldı, 10 işçi öldü

Mecidiyeköy’deki Torun Center inşaatındaki asansör saat 19.20'de, içinde bulunan işçilerle birlikte 33’üncü kattan zemine çakıldı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, hayatını kaybeden işçi sayısının 10 olduğunu açıkladı.

Torun Center inşaatında asansör yere çakıldı, 10 işçi öldü
Paylaş

Tolga Alp TURGUT
Meltem AKYOL
Ezgi GÖRGÜ

İstanbul

Mecidiyeköy’de Torun Center inşaatındaki asansör saat 19.20'de, içinde bulunan işçilerle birlikte 33’üncü kattan zemine çakıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, ölen işçi sayısının 10 olduğunu söyledi. Mutlu, olayla ilgili 8 kişinin gözaltına alındığını kaydetti. Vali Mutlu, "İş asansöründe hayatını kaybeden işçilerimizin tamamı hastaneye götürüldü. Kayıp sayımız kesin 10 olarak netleşti. Başımız sağ olsun" ifadelerini kullandı.

Gözaltına alınan 8 kişi  polis merkezindeki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

FOTOGALERİ: İŞÇİLER 'HAPİSHANE' OLARAK ADLANDIRDIKLARI KOĞUŞLARINI FOTOĞRAFLADI VE EVRENSEL'E GÖNDERDİ

İNŞAAT ÖNÜNDE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN PROTESTO EDİLDİ

İnşaat önünde toplananlar “Katil Vali hesap verecek”, “İşçilerin katili AKP devleti” sloganlarıyla Mutlu’yu protesto etti. Vali Mutlu’nun uzun süre telefonda konuşarak bilgi verdiği görüldü. Sloganlarla süren protesto üzerine polis barikat kurdu. İnşaat önünde toplananlar kurtarma çalışmaları boyunca eylemlerini sürdürürken Vali Mutlu, şantiyenin arka kapısından kaçırıldı.

İnşaat, 42'şer katlı iki rezidans ve 36 katlı bir ofis bloğu olmak üzere 3 bloktan oluşuyor.  1500 işçinin çalıştığı inşaat bitmeden satışa çıkan projede daire fiyatları 580 bin dolar ile 4 milyon dolar arasında değişiyor. İşçiler 21 taşeron firmanın çalıştığı ve denetim yapılmayan inşaatta bozuk asansöre bindirildiklerini açıklarken kendileri arkadaşlarını kurtarmaya çalışırken çevik kuvvetin sahaya yığılmasına tepki gösterdi. 

Eski Ali Sami Yen Stadı’nın bulunduğu arazide inşaatı devam eden binada, içerisinde işçilerin bulunduğu asansör 33’üncü kattan zemine çakıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. 

ÖLEN İŞÇİLERİN İSİMLERİ

İstanbul Valiliği asansör kazasında ölen işçilerin isimilerini saat 03.30 sıralarında yazılı açıklamayla açıkladı: İsimler şöyle: 1. Tahir Kara 2. Hıdır Ali Genç 3. İsmail Sarıtaş 4. Bilal Bal 5. Cengiz Tatoğlu 6. Murat Usta 7. Menderes Meşe 8. Vahdet Biçer 9. Ferdi Kara 10. Cengiz Bilgi. Açıklamada, "Hayatını kaybeden işçilerimize Allah'tan rahmet, yakınlarına ve emekçi kardeşlerimize başsağlığı diliyoruz" denildi.

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

Kazanın ardından inşaatın iş güvenliği sorumlusunun da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan 8 kişi sabah saatlerinde Şişli Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi.

8 kişi, polis merkezindeki ifadelerinin ardından savcılık talimatıyla serbest bırakıldı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

İnşaat İşçileri Sendikası, yaşanan iş cinayetiyle ilgili olarak bugün (Pazar) saat 14:00'de Torunlar Şantiyesi giriş kapısı önünde (eski Ali Sami Yen Stadı arkası) yapılacak basın açıklamasına çağrı yaptı. KESK İstanbul Şubeler Platformu da bugün 16:30'da Cevahir AVM önünde buluşarak Torunlar İnşaat'ın önünde basın açıklaması yapacak.

Meltem Akyol tarafından çekilen fotoğraflarda, işçilerin cesetlerinin düşen asansörün altından çıkarılma anı görülüyor...

ASANSÖR ARIZALIYDI İDDDİASI

İnşaatta çalışan işçiler ise asansörlerin 1 aydır arızalı olduğunu, bir ay önce de boş halde düştüğünü ifade ettiler. Bu tip asansörlerin normalde düşmeyeceğini söyleyen işçiler asansörün ya arızalı olduğunu ya da kapasiteden fazla kişi bindiğini ifade ettiler. Ayrıca kazadandan 3 saat sonra yardım geldiğini de iddia ettiler.

Asansörün düşmesinin ardından işçiler tarafından çekilen ve Evrensel'e ulaştırılan fotoğraf:

İLK İŞ CİNAYETİ DEĞİL

Nisan ayında da, 19 yaşındaki Erdoğan Polat aynı inşaatın 15. katından düşerek hayatını kaybetmişti. Van’dan gelerek inşaatta çalışan Polat’ın dayısı Kerem Yıldırım Çakar, “Bu olayda büyük bir ihmal var. Hiçbir güvenlik tedbiri alınmamış. Olay oradaki sepetin halatının kopması ile meydana geliyor. Yani benim yeğenim düşmüyor, halatın kopması sonucu düşüyor” demişti.

İNŞAATIN SAHİBİ, TÜRKİYE'NİN EN ZENGİN 78. KİŞİSİ

Asansör kazasının yaşandığı Torun Center'ı inşa eden Torunlar Şirketler Grubu'nun sahibi Mehmet Torun, Forbes’in 2013’te yayınladığı en zengin Türkler listesinde 580 milyon dolarlık servetiyle 78’inci sırada yer aldı.

1977 yılında kurulan Torunlar Grubu, kısa sürede Türkiye gayrimenkul piyasasının önde gelen isimleri arasına girdi. 1996 yılına kadar orta düzeyde bir şirket olan firma, aynı yıl kurulan Toray İnşaat ile adeta çağ atladı. İnşaa ettikleri ilk alış veriş merkezi olan Bursa Zafer Plaza’yı 3 yıl gibi bir sürede bitiren firma, 1997 yılında Avrupa ve Ortadoğu’nun en büyük toptantıcısı olarak lanse edilen GİMAT’la ortaklığa giderek gıda sektörüne de girmiş oldu. Özellikle bu yıllarda şirketin şeker ithalatı dönemin medyasına da yanmıştı.

2004 yılında geliştirilen ve açılan Antalya Deepo Outlet Center ve 2005 yılında Marmaris Netsel Marina içinde % 44.6 hisselik ortaklık, firmanın 2000′li yıllara başarılı girmesini sağladı.

2007 yılında Korupark Alışveriş Merkezi’ni açan şirket bu girişimi ile konut kompleksleri konusunda portföyü genişletti. 2008 yılındaki Nishistanbul, ardından 2010 yılında, Torium İstanbul girişimleri firmanın sektördeki bilinirliğini artırdı.  

ERDOĞAN'IN ÇOCUKLUK ARKADAŞI...

1950 Erzincan doğumlu Aziz Torun’un yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğü Torunlar, tam bir aile şirketi hüviyetinde. 7 üyeli yönetim kurulundaki 3 soyisim ‘Torun’.

Yönetim kurulundaki en dikkat çekici isim ise Ali Çoşkun. 58 ve 59. hükümette Sanayi ve Ticaret Bakanlığı yapan Çoşkun bir süredir şirketin yönetim kurulu başkan vekili.

Hali hazırda birçok projesi olan firma, son dönemde ismini Ali Sami Yen Stadyumu arazisine yapılacak proje ile duyurdu. Ünlü Mimar Emre Arolat tarafından tasarlanan proje, ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşuyor. Toplam 1 milyar TL yatırım tutarına sahip projenin 2014’te tamamlanması hedefleniyor. 

Torunlar’ın ismi bir dönem TMSF tarafından satışa çıkarılan Star TV ile de gündeme gelmişti.

TMSF’nin 155 milyon dolar muhammen bedel ile satışa çıkardığı Star TV’nin ihalesi Eylül 2005′de büyük bir çekişmeye sahne olmuş,  Kanadalı medya devi CanWest, Doğan Grubu, Ciner Grubu, inşaatçı Ekşioğlu Grubu’nun yanı sıra Torunlar’yf Nurol ortaklığı ile ihaleye girmiş ancak gülen taraf Doğan Grubu olmuştu.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile imam hatip lisesinden arkadaş olan Aziz Torun gençlik yıllarında Erdoğan ile birlikte futbol oynamış. 

VALİ MUTLU: YÜK VE İŞÇİLER BİR ARADA TAŞINMIŞ

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, 7 işçinin cansız bedeninin dışarı çıkarıldığını belirtti. Asansörün boşluğa düştüğü yerde incelemelerde bulunduğunu ve bilgi aldığını vurgulayan Mutlu, “Görünen 3 tane daha işçimiz var. Dolayısıyla şuandaki sayımız maalesef 10 olarak gözüküyor. Ama bu sayının artıp atmayacağı hakkında net bir şey söyleyemiyorum. Çünkü asansörün boşluktan düşmesiyle birlikte asansör boşluğuna girmiş ve o alanda yapılan bir çalışma bitirilebilmiş değil. Asansör içerisinde hem hayatını kaybeden işçilerimiz var hem de yük var. Dolayısıyla yük ve işçilerin bir arada bulunduğu bir yerde itfaiye ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor. Dolayısıyla net rakamı verme imkanımız yok” dedi. 

'8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

Toplam 10 kişinin olayda hayatını kaybettiğini belirten Mutlu, “Olay yerinde yaralı söz konusu değil. Çıkartılmış başka bir kayıp olursa hayatını yitirmiş olacak. Yaralı çıkmaz. Olay yerinden yaralı çıkmaz. Allah korusun çıkarttığımız her bir kişi hayatını kaybetmiş olarak çıkarılacaktır” dedi. 

Olayla ilgili gözaltına alınan 8 kişi olduğunu belirten Mutlu, “İş yerinde, başta iş güvenliğinden sorumlu olan kişi olmak üzere şantiyede bu işin sorumlusu olarak değerlendirilen, 8 kişi gözaltında adili tahkikat hemen başlatıldı. Adli tahkikat süresi içerisinde, göz altı sayısı artabilir” diye konuştu. 

Olayın kaza olarak kabul edilmesini düşünmediklerini söyleyen Mutlu, “Kaza olmaması lazım. Kaza diye bir şeyi kabul etmemiz lazım. Güvenlik tedbirlerini sonuna kadar almak ve bu şartlarda kayba hiçbir zaman fırsat vermememiz lazım. 32. Kattan bir asansörün boşluğa düşmüş olması içindeki işçi kardeşlerimiz ve yükle birlikte elbette ki tedbirler noktasında nelerin eksik olduğunu çok iyi sorgulamamız gerekiyor ki, bu sorgulama hakkıyla yapılacak” ifadelerini kullandı. 

'İTFAİYEYE İHBAR 19.45’TE GELMİŞ'

Asansörde kaç kişinin olduğunun net bir şekilde belli olmadığını kaydeden Mutlu, iş yerinden kendisine bu konuda net bir bilgi verilmediğini kaydetti. Mutlu asansörde işçilerle birlikte alçıpanların olduğunu anlatarak, işçiler ile inşaat malzemesinin bir arada taşındığının net olduğunu söyledi. Olayın sorumlularının, kazanın sebebinin ve kusurların süratli bir şekilde adli ve idari makamlar tarafından duyurulacağının altını çizen Mutlu, valilik olarak da bu konun takipçisi olacaklarını belirtti. 

Çalışma saatlerine uyulup uyulmadığını da iş yeri temsilcilerine sorduğunu kaydeden Mutlu, “Evrak üzerinden net bir bilgiye ulaşamamış olmakla birlikte, saat 19’da bu çalışmanın tamamlanmış olması gerekiyordu. Ama itfaiyemize gelen ihbarın vuku bulduğu saat 19.45 olarak gözüküyor. Dolayısıyla iş saatinin dışına taşmış bir çalışmanın da olduğunu ilk değerlendirmemde görülen hususlardan bir tanesi. Bütün bunların hepsi tek tek işlenecek değerlendirilecek. İşçilerin hakkı, hukuku, ailelerinin hakkı hukuku, kamu vicdanın hakkı hukuku mutlak surette kusuru ihmali olan kim varsa adli ve idari olarak mutlaka ortaya çıkarılacaktır” diye konuştu. 

'DUYARLILIĞIMIZI DAHA ÜST SEVİYEYE ÇIKARTMAMIZ GEREKTİĞİNİ BİR KEZ DAHA BU OLAYDA GÖRDÜK'

İnşaat şirketinin bir açıklama yapmadığını belirten Mutlu, cenazeleri dışarı çıkarma çalışmalarının 1 saat daha devam edebileceğini vurguladı. Hayatını kaybeden işçilerin mekanın cennet olmasını dileyen Mutlu, “Bütün işçi, emekçi kardeşlerimize, bütün toplumumuza baş sağlığı dileklerimi iletiyorum. Bu tür acıların, kayıpların, acıların, iş kazalarının yaşanmaması için işçilerin güvenliği noktasında alınması gereken tedbirlerde duyarlılığımızı daha üst seviyeye çıkartmamız gerektiğini bir kez daha bu olayda gördük. Dolayısıyla bu tür olayların tekrarı yaşanmaması noktasında da iş güvenliği açısından hangi ilave tedbirlerin, kontrol mekanizmalarına ihtiyaç vardır bunlar da mutlaka gözden geçirilecektir. Esasen mevzuatta güvenlik tedbirleriyle ilgili bir eksiklik yoktur. Kurallar bellidir, nettir. Yeni kurallar koyacak değiliz. Ama bu kurallara uymayan varsa bunun hesabını soracağız” ifadelerini kullandı. 

BAKANDAN AÇIKLAMA: İHMAL VARSA ÜZERİNE GİDİLECEK

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Mecidiyeköy’de yaşanan asansör kazasının ardından, gece saatlerinde inşaat alanına geldi. İçeride İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile birlikte inceleme yapan Bakan Faruk Çelik, yetkililerden olay yerinde bilgi aldı. Çelik, daha sonra inşaat alanı içerisine alınan gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Faruk Çelik, “Mecidiyeköy’de bahse konu inşaatta maalesef dün akşam saat 19.45 sıralarında, bütün milletimizi üzüntüye boğan müessir bir kazayla karşı karşıya kaldık. Bu meydana gelen müessir olay neticesinde 10 çalışanımız, 10 emekçimiz ne yazık ki hayatını kaybetti. Öncelikle hayatını kaybeden arkadaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Hepimizin başı sağolsun. Yaşanan bu olayların bir daha yaşanmaması konusunda hep temennilerimizi ifade ediyoruz“ dedi.

Yaşanan kazanın asansörün raylı sistemden çıkması sonucu meydana geldiğini belirten Bakan Faruk Çelik, “Olayın neden, nasıl olduğu konusunda bizimde şu anda yaptığımız değerlendirmelerde elimdeki bilgi, bir yük asansörünün, katlarda özellikle ağırlıklı olarak kartonpiyer ve benzeri işleri yapan işçilerimizin malzeme taşırlarken, malzeme ile birlikte çıkarlarken, asansörün raylı sistemden çıkması neticesinde malzemelerle beraber asansör boşluğuna düşmelerinden meydana gelen son derece üzüntü verici bir tablo. Bu kazanın neden kaynaklandığı, sebeplerinin ne olduğu, bu arızanın neden kaynaklandığı konusunda tabii gerek idari gerek adli soruşturmalar devam ediyor. Teknik düzeyde bakanlığa bağlı müfettişler olay duyulur duyulmaz görevinin başına geçti ve bu olayın neden kaynaklandığını bulmak için çalışmalarını sürdürüyor. Kısa süre içerisinde bu asansörde meydana gelen kazanın nedeninin ortaya çıkacağı umudu içerisindeyiz” dedi.

Yaşanan asansör kazası ile ilgili idari ve adli soruşturmanın devam ettiğini belirten Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Tabii ki burada ihmali olan, özellikle bildiğiniz gibi bir mevzuatı çerçevesinde iş güvenliği uzmanının, iş sağlığı uzmanının bulundurulma zorunluluğu var. Bunlar nasıl raporlandırma, nasıl değerlendirme yaptılar. Burada çalışma koşulları ile ilgili durum nedir? Konu ile ilgili savcılık zaten olayın üzerinde. Sayin Vali Mutlu’nun belirttiğine göre 8 kişi şu anda gözaltında. İhmal ve kusur nerede var ise bunların üzerine gidilecek. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmaması.“ şeklinde konuştu.

Çalışma Bakanı Faruk Çelik, inşaatın devam edip etmeyeceği konusunda sorulan bir soru üzerine ise, “Bu tür bir olaydan sonra inşaatın devam etmesi söz konusu değil. Tüm bu değerlendirmeler yapıldıktan sonra tabii ki ona göre yeni kararlar alınacaktır.” ifadelerini kullandı.

HDP MİLLETVEKİLLERİ İNŞAAT ALANINDA



HDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, İstanbul Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Levent Tüzel ile Mecidiyeköy’de asansör kazasında 10 işçinin hayatını kaybettiği rezidans inşaatına gelerek kaza hakkında bilgi aldı.

Kürkçü inşaat alanında kazanın meydana geldiği yere giderek incelemede bulunduktan sonra, şantiyede çalışan işçilerin kaldıkları yerleri de ziyaret ettiklerini belirterek, "Burada işçileri otopark olarak kullanılacak alanda yaşatıyorlar. Burada şartlar çok kötü, insanların kaldıkları yere oksijen girmiyor. Temizlenme ve yıkınma koşulları oldukça kötü. Burada yeterli hijyn koşulları yok. Malzemelerin arasında insanlar uyumaya çalışıyor. İnsanların barınma koşulları buysa iş güvenliğinin neler olduğunu buradan otomatik olarak çıkartmamız lazım" dedi.

'BUNUN ADI CİNAYETTİR, PATRON KATİL OLARAK YARGILANMALI'

Sırrı Süreyya Önder ise "Trafiğe kaza diyoruz zengini de yoksulu da ölüyor. Buraya kaza diyoruz ölenlerin tamamı emekçi. Bir maden sahibinin madende öldüğünü duydunuz mu? Bir gün bu müteahhitlerden birisi burada çoluğu çocuğu hayatını kaybetti mi? Bunun adı cinayettir. Bunlar da katil olarak yargılanmalıdır. Bu işin olacağını söyleyim. Biz bu işi taşerona vermişiz. Bir güvenlik zaafiyeti varsa güvenlik firmasını sorumlu tutacaklar. Asansörde bir sorun varsa mekanı verdikleri taşeronu sorumlu tutacaklardır. Firma sahiplerine hiçbir şey olmayacaktır. Burada kaza sonrasında güvenlik ekipleri devreye girerek kendi emekçi kardeşleri yardıma giderken çalışanların fotoğraflarının çekildiğini ve yevmiyelerini kesmekle tehdit ettiklerini öğrendik" dedi.

'ASANSÖR 1 AYDIR ŞİKAYET EDİLİYORDU'

İnşaat alanının daha stadyumken binbir türlü işlem yapılarak el değiştirmesi ve bu binaların kat irtifakının yükselmesi sırasında çeşitli olaylar yaşandığını dile getiren Önder, "Yan binalarda oturanların ne günahı var. Allah'ın güneşini etrafını haram etmiş bir zebellah gibi bir ucube yükselmiş burada. Ucubeye bu binalardan daha iyi örnek olamaz. Hangi dolaplar dödü, hangi paralar döndü bunlara gelince trilyonları buluyor ama işçinin güvenliğine gelince 1 aydır şikayet edilen bu asansörü bırakın yaptırmayı, fazladan yük koyuyorlar ve alçıpan çıkartıyorlar. Daha sonra firma sahipleri kaza ile açıklama yaparak, kazanın sebebini bilmediklerini söylüyorlar. Gelsin firma sahibi buraya ben kendisine anlatayım. Bırakın beni burada çalışan bir emekçi kendisine tane tane anlatsın. İnsanların kanı üzerinde burada oturmaya kim tenezzül edecek? Kim gelip bu cesetlerin üzerinde sefa sürecek? "diye konuştu.

ŞİRKETİN ACISI BÜYÜKMÜŞ

Torunlar GYO yazılı bir açıklama yaptı. Adli soruşturmanın derhal başlatıldığı belirtilen açıklamada, "İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir" denildi. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Acımız Büyük!

Eski Ali Sami Yen Stadyumu arazisi üzerinde devam etmekte olan inşaatımızdaki ayrıntıları henüz bilinmeyen bir nedenle gerçekleşmiş olan elim asansör kazası ile ilgili bilgilendirme:

1.Bu kaza ile ilgili adli soruşturma derhal başlatılmıştır. Sonuçlarını en yakın takipçisi olarak izleyeceğiz. 2. Kurumumuzca olayın bütün yönleriyle araştırılması için gerekli teknik ekipler görevlendirilmiştir. 3. Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilediğimiz işçi kardeşlerimizin ve ailelerinin her türlü hakkı hukuku tüm alt yüklenicilerde çalışanlar da dahil sorumluluğumuz ve güvencemiz altındadır. 4. İnşaat ve tüm faaliyet durdurulmuştur. Bütün soruşturmalar tamamlandıktan ve güvenlik sistemleri defaatle gözden geçirildikten sonra tekrar faaliyete geçilecektir. 5. Konunun gerek teknik ayrıntısı gerekse bütün yönleriyle bilgilendirilmek üzere bugün saat 10.30'da Dedeman Hotel'de kurumumuzca bir basın toplantısı düzenlenecektir. Ayrıca yarından itibaren iki saat aralıklarla gerekli bilgilendirme yapılacak, gelişmeler medyamız, kamuoyu, rahmetli işçi kardeşlerimizin yakınlarına iletilecektir. Saygılarımızla Torunlar GYO"

GAZETECİLERE ÇEVİK KUVVET ENGELİ

İş cinayetinin yaşandığı inşaat alanında kurtarma çalışmaları devam ederken Olay Yeri İnceleme ekipleri de çalışmalarını sürdürüyor. Zemine çakılan asansörden çıkartılan cenazeler ise Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Hastanede görüntü almak isteyen basın mensupları ise Çevik Kuvvet polislerinin engeliyle karşılaştı. Gazeteciler, Çevik Kuvvet polisleri tarafından zorla hastane bahçesi dışına çıkartıldı. 

ŞİŞLİ BAŞKAN VEKİLİ EMİR SARIGÜL AÇIKLAMA YAPTI

Rezidans inşaatına gelerek bilgi alan Şişli Belediyesi Başkan Vekili Emir Sarıgül, olayla ilgili olarak basın mensuplarına bilgi verdi. Sarıgül şunları söyledi: “Hayatını kaybeden kardeşlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Asansörün 22’nci kattan, kardeşlerimizi, emekçi kardeşlerimizi taşıyan asansör aşağıya düşmesi neticesinde olan bir hadise. Şu anda gerek belediyemiz olarak, belediyemiz sağlık ekipleri, büyükşehir itfaiye, AKUT ve polis koordineli olarak çalışıyoruz. Şu anda cesetlerle yani vefat eden kardeşlerimizin tam olarak sayısını belirlemek üzere yoğun bir şekilde içeride çalışmalar var. Biz de belediyemiz olarak herhangi bir aksaklık var mı yok mu onlarla ilgili geniş çaplı araştırmalarımıza devam ediyoruz. Şu an ölen emekçi kardeşimizin sayısı iki ama bunun bir veya iki tane daha artabileceğini içerideki arkadaşlardan aldığımız bilgi neticesinde söyleyebiliriz. Biz Şişli Belediyesi olarak bütün ekiplerimizle sabaha kadar çalışmaların başında olacağız. Bir iki saat sonra tüm neticeyi kamuoyuyla paylaşacağız“

Milyon dolarlarla satılan daireleri inşa eden içiler, barınmak için de inşaatı kullanıyordu:

ÖNCEKİ HABER

Eylüle selam çakıp yüzümüzü güneşe dönmek için

SONRAKİ HABER

Ankara\'da sel: Çok sayıda yaralı var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa