03 Temmuz 2011 09:13

Yandaş medya iş başında

SEÇİMLERİN hemen ardından yaşanan yemin krizi ve seçilmiş vekillere siyaset yasağı, iktidar medyası tarafından sürekli maniple edilmeye çalışılıyor. Bu işi kendine ilke edinmiş yandaş medya, bu uğurda en ağır ithamlarda bulunmaktan da çekinmiyor. Gazetecilik ilkelerini bir kenara bırakıp ırkçı söylemlerle manşetlerini süs

Yandaş medya iş başında
Paylaş

“İki Vesayet Ortak Siyaset” manşetini atan Yenişafak gazetesi de Vatan gazetesinden geri kalmıyor. CHP ile BDP’nin tutuklu vekilleri bahane ederek seçmen iradesine ambargo koyduğunu iddia eden gazete, bu partilerin Ergenekon ve PKK vesayetini siyasete taşıyarak demokrasiye gölge düşürdüklerini belirtiyor. Yandaşlık bayrağını en önde taşıyan gazetelerden birisi olan Yenişafak, BDP ile CHP’nin seçim kampanyasında ‘kepenk kardeşliği” yaptığını, 12 Haziran sonrasında da gizli ittifaklarını Meclis’i kitleme operasyonuna dönüştürdüklerini söylüyor.

Bu tutuma Zaman Gazetesi de farklı bir açıdan destek veriyor. AKFEN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Alkan ile röportaj yapan Zaman, iş dünyasından birisinin muhalefetin küçülüeceği yönündeki söylemlerini “Muhalefet, kutuplaşmadan vazgeçmezse küçülecek” başlığla manşetine taşıyor. Havalimanında bir “cincır” üzerinde poz veren Alkan, buradan muhalefete bir dizi uyarılarda bulunuyor. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kemal Ateş’ten ‘Veresiye Defteri’

SONRAKİ HABER

Dersim: Kardeşliğe engel olamayacaklar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa