21 Temmuz 2014 12:48

Kıymet Teyze’ye bilirkişi desteği: Bu park ticari alan olamaz

Edirne’de Kıymet Peker’in kepçenin önüne oturarak kendisini siper ettiği parkla ilgili olarak bilirkişinin hazırladığı raporda söz konusu yerin ticari bir alan olarak kullanılamayacağına karar verildi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 'Hukuki süreç bittikten sonra tekrar park ve yeşil alan haline dönüştüreceğiz' dedi.

Kıymet Teyze’ye bilirkişi desteği: Bu park ticari alan olamaz
Paylaş

Edirne’de Kıymet Peker’in kepçenin önüne oturarak kendisini siper ettiği parkla ilgili olarak bilirkişinin hazırladığı raporda söz konusu yerin ticari bir alan olarak kullanılamayacağına karar verildi.

I. Murat Mahallesi Bülent Alamut Caddesi Trakya Birlik Genel Müdürlüğü arkasında bulunan parka iş makineleri girdi. Kafe ve yurt yapılmak amacıyla başlatılmak istenen inşaat çalışması mahalle sakinlerinin tepkisine neden oldu. Alana giren mahalleli ise inşaat çalışmasına engel olmak istedi. Bunlar içerisinde 75 yaşındaki Kıymet Peker ise kepçenin önünde oturarak direnişin sembolü oldu. Yeşil alanın korunması için kendisini siper eden Kıymet Teyze, bir anda Türkiye’nin gündemine oturdu.

Bunun üzerine 30 Mart’ta seçimlerinde Edirne Belediye Başkanı olan Recep Gürkan, mazbatasını almadan eylemin yapıldığı parka gelerek inşaat çalışmalarına izin vermedi. Parkın yeşil alan olarak kalacağının güvencesini veren Gürkan, iş makinelerini alandan çıkarttı. Bir yandan alanın korunması için eylem yapan mahalle halkı bir yandan da hukuki mücadele başlattı. Yapılan başvuru sonucunda İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Hukuki sürecin devam ettiği parkla olarak bilirkişinin hazırladığı rapor tamamlandı. Raporda alanın hiçbir surette ticari olarak kullanılamayacağını tespiti yer alıyor.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kıymet teyzenin kepçenin önüne oturarak mücadelesini verdiği parkla ilgili olarak geçtiğimiz Cuma günü bilirkişi raporunun çıktığını söyledi. Gürkan, “Bilirkişi, bu alanın hiçbir surette ticari alan olarak kullanılamayacağını öngörüyor. Tabii son söz mahkemenindir. Çünkü bilirkişi raporlar bir anlamda mahkemeyi aydınlatmak ya da bilgilendirmek için hazırlanan raporlardır. Şimdi mahkeme süreci devam ediyor. Edirne belediyesi olarak süreci çok yakından takip ediyoruz.” dedi.

Kıymet Teyze Parkında sona doğru yaklaşıldığını dile getiren Gürkan, “Mahkeme yakında kararını açıklayacaktır. Biz de oraya önceden söz verdiğimiz gibi hukuki süreç bittikten sonra tekrar park ve yeşil alan haline dönüştüreceğiz, çocuk oyun gruplarını koyacağız. Çünkü o park bir anlamda Türkiye’deki yeşil alanların korunması mücadelesinin sembolü oldu.” açıklamasını yaptı.

ÖNCEKİ HABER

Leyla Zana ve Sırrı Süreyya Önder Erbil’e gidiyor

SONRAKİ HABER

Alevi Bektaşi Federasyonu, Erdoğan’ın iftarına katılmayacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...